PIKSI PRED PORTUGAL: Sastav ne mogu da kažem, biće promena, ali napašćemo ih od starta

Novosti online

26. 03. 2021. u 14:24

PORTUGAL je jedna od najboljih, ako ne i najbolja ekipa u Evropi, koju veoma cenimo i poštujemo, ali verujemo da imamo kvalitet da im se suprostavimo, rekao je danas selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

ПИКСИ ПРЕД ПОРТУГАЛ: Састав не могу да кажем, биће промена, али напашћемо их од старта

FOTO: N. Iljukić

"U poslednja dva susreta izgubili smo od Portugala u Beogradu, učinićemo sve da prekinemo tu tradiciju, verujem da ćemo uspeti, mada znam da neće biti lako. Mi se nećemo predati unapred, gledamo utakmicu kao veliki izazov i verujemo da možemo da pariramo tako jakoj ekipi. Atmosfera na poslednjem treningu bila je sjajna i svi jedva čekamo da počne. Velika je motivacija kad igrate protiv šampiona Evrope i uživaćemo u fudbalu", izjavio je Stojković na video konferenciji za medije.

On je dodao da je ekipi sigurno psihološki malo lakše da priprema meč, nakon što je na startu savladala Irsku, ali i istakao da će meč protiv Portugalaca biti potpuno drugačiji.

"Veoma je važno kada startujete sa pobedom, uspeli smo to da uradimo protiv Irske, sa psihološke strane to može da znači neki pozitivni mir, ali sada ne razmišljamo o Irskoj, samo o Portugalu. Potpuno je nova pozicija, nov protivnik i potpuno drugačija igra. Stalno potenciram na kolektivnom duhu i mislim da je snaga jedne ekipe upravo u tome. Mi verujemo u tu snagu, tako da ćemo sutra pokazati sve što možemo da kao grupa odgovorimo na izazov koji se zove Portugal".

Stojković je istakao da meč protiv Portugalaca sigurno nije ključni u kvalifikacijama i otkrio da će svakako biti promena u timu.

"Bez obzira na ime protivnika, fokus je na našu igru, taktiku, sistem, da vidimo šta možemo mi da uradimo. Sastav ne mogu da kažem, ali biće drugačiji u odnosu na prvu utakmicu. Pretpostavljam da će Portugal biti u drugačijem sastavu u odnosu Azerbejdžan. Nije ključna, ovo je jedna u nizu od važnih utakmica. Za mnoge je Portugal najjači u Evropi, delim to mišljenje, imaju izuzetan induividualni kvalitet, kao tim su jaki, dobar spoj mladost i iskustva, na kraju krajeva šampioni su Evrope. I trener Santoš vodi ekipu maestralno i jedan je od najiskusnijih na svetu".

Selektor je rekao da je u radu sa igračima najviše pažnje posvetio napadu.

"Nećemo ništa menjati u pristupu, da, napašćemo Portugal. To nije nikakva tajna, to moji igrači znaju i igraćemo ofanzivno i hrabro. To nije nikakva pretnja, nego jednostavno ćemo tako igrati. Neće im biti lako protiv nas, siguran sam u to, očekujem otvoren "fajt". Predaja u našem rečniku ne postoji", jasan je Piksi.

Utakmica između Srbije i Portugala igra se sutra od 20.45 sati na stadionu Rajko Mitić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)