BOŠKO ĐUROVSKI NAKON DEBIJA STOJKOVIĆA NA KLUPI SRBIJE: Piksi se nikoga ne boji!

Z. ĆOROVIĆ

25. 03. 2021. u 22:00

ODVAŽNOST i jak karakter pokazali su "orlovi" već na Piksijevom debiju.

БОШКО ЂУРОВСКИ НАКОН ДЕБИЈА СТОЈКОВИЋА НА КЛУПИ СРБИЈЕ: Пикси се никога не боји!

FOTO: N. Paraušić

Nagrađeni su preokretom protiv Iraca (3:2) i pobedom koja je ubrizgala mnogo nove, pozitivne energije pred sutrašnji derbi (20.45) sa Portugalcima.

- Ne plaši se Piksi nikoga - kao iz topa kaže naš poznati bivši as Boško Đurovski, koji je sa Stojkovićem dugo bio saigrač u Zvezdi i kasnije asistent u stručnom štabu japanske Nagoje. - Tu svoju vrlinu prenosi i igračima. Svidelo mi se što je Tadić izjavio posle meča da im je novi selektor usadio samopouzdanje, da veruju, da se ne predaju. Ne bi me čudilo da Stojković i na Portugalce krene hrabro i ofanzivno, jer to narod očekuje od njega.

IZMENE U PRAVOM MOMENTU

BILO je uspona i padova u meču sa Ircima, što je bilo i očekivano.

- Najbitnija su tri boda, jer nije bilo puno vremena da se nešto detaljnije uradi. Nije važno kako počneš, već kako je završiš. Piksi je u pravom trenutku napravio i prave izmene koje su nam donele preokret - ističe Đurovski.

Boško Đurovski je uveren da će Srbija imati mnogo toga da pokaže na ovom meču.

- Portugalcima će sigurno biti teško protiv nas jer i mi imamo kvalitet. Naravno, moramo biti oprezni, da izaberemo pravu taktiku, a verujem da će Piksi sa svojim saradnicima to uspeti. Ronaldo i ekipa dolaze puni samopouzdanja, nisu slučajno evropski prvaci. Pokušaće da nametnu svoju igru. Očekujem da će Piksi opet promešati karte, možda je sačuvao Sergeja za ovaj meč, možda će po boku dati priliku Lazoviću i Kostiću koji su izuzetno brzi i opasni...

AUTORITET Dragan Stojković/FOTO: M. Vukadinović

Novi selektor je protiv Iraca iznenadio i Đurovskog, iako se odlično poznaju.

- Sastav je bio iznenađenje, najviše  zato što su u veznom redu igrala dvojica mladih igrača. Po Piksijevoj filozofiji, kada igra sa trojicom u napadu, jedan od zadnjih veznih se vrati, da započinje akciju. To je bio Račić, a mislim i da je Gudelj idealan baš za tu poziciju. Kada napadamo sa vraćanjem zadnjeg veznog na poziciju štopera, možemo da se pretvorimo ne samo u formaciju 4-3-3, već i u 4-1-5, sa, recimo, Lazovićem i Kostićem po strani, plus trojicom napadača. Pun pogodak je i mladi štoper Pavlović, jer ima karakter, hoće da iznese loptu - zaključio je Đurovski.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!