START UZ IBRINE SUZE: Današnjim mečevima počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. godine

Novosti online

24. 03. 2021. u 09:11

U SENCI korone, iz Evrope danas i sutra 55 timova kreće u juriš na Katar kroz novi ciklus, iz kojeg će 13 reprezentacija krajem godine izboriti vizu za SP.

СТАРТ УЗ ИБРИНЕ СУЗЕ: Данашњим мечевима почињу квалификације за Светско првенство 2022. године

Ibrahimović pred novinarima i sa selektorom Andersenom Foto AP

I dok će borba za odlazak u Katar 2022. biti u prvom planu, pojedini individualci, poput Zlatana Ibrahimovića, Serhija Ramosa... verovatno će barem na trenutak zaseniti kvalifikacije i svetla pozornice preneti na sebe.

Ibrahimović je to donekle već i učinio, pošto je od povratka u reprezentaciju Švedske napravio "mini-spektakl" i sve "začinio" suzama zbog pitanja šta porodica misli o odluci da posle pet godina ponovo obuče žuto.

- Nisam ovde zato što mi je ime Zlatan Ibrahimović, već zbog toga što zaslužujem da budem tu - rekao je emotivno popularni Ibrakadabra na povratničkoj konferenciji.

Za njega je ovo neka vrsta novog početka, a za Joakima Leva, selektora Nemačke, aktuelne kvalifikacije su početak kraja 15-godišnjeg ciklusa. Nedavno je popularni "Jogi" objavio da posle SP silazi sa kormila "pancera". Ali, prva obaveza mu je Katar.

Isti zadatak će kao imati Serhio Ramos i Kristijano Ronaldo, ali će i gledati da ugrabe delić istorije. Ramos (178) je u dresu Španije tri utakmice daleko od izjednačavanja svetskog rekorda Egipćanina Ahmeda Hasana (181) po broju nastupa za nacionalni tim. A Ronaldo ima malo teži zadatak, jer za vodećim strelcem svih vremena, Ali Daijem iz Irana (109), zaostaje sedam golova (102). Međutim, za portugalsku gol-mašinu, to verovatno neće biti problem, samo se nadamo da će Srbiju ovog puta preskočiti kada je u pitanju "pumpanje" statistike.

PRVI DIREKTNO, DRUGI U BARAŽ

SISTEM kvalifikacije je takav da deset pobednika grupa ide direktno na SP, dok će deset drugoplasiranih u baraž. Njima će se priključiti i dva najbolja tima Lige Nacija, i oformiće se tri grupe po četiri ekipe, odakle će samo najbolji u Katar (polufinale i finale). Što se Srbije tiče, ona nije među ekipama iz Lige Nacija, tako da ako ne prođe kroz kvalifikacije ili baraž, ništa od Mundijala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave