HRABRA IGRA SA PIKSIJEM: Đuričić uveren u mnogo bolja izdanja pod komandom Dragana Stojkovića

Novosti online

22. 03. 2021. u 20:35

MNOGO toga u reprezentaciji Srbije nije bilo po volji navijača, ali i igrača.

ХРАБРА ИГРА СА ПИКСИЈЕМ: Ђуричић уверен у много боља издања под командом Драгана Стојковића

FOTO: FSS

Vezista Sasuola i nacionalnog tima Filip Đuričić to ne krije, ali i ne želi previše da apostrofira pred početak novog kvalifikacionog ciklusa sa Draganom Stojkovićem Piksijem u ulozi selektora.

- Šta nije valjalo? Dosta toga nije valjalo, dosta toga je bilo i dobro. Ne treba da pričamo o onome što je bilo, već o onome što dolazi - iskren je Đuričić.

O autoritetu novog selektora nije potrebno trošiti mnogo reči.

FOTO: FSS

KOLAROV, MATIĆ, MILIVOJEVIĆ

OSVRNUO se defanzivac "orlova" Stefan Mitrović juče na momke koji više nisu u nacionalnom timu.

- Aleksandar Kolarov je neko ko je dugo bio ovde, dugo je bio vođa ekipe. Ne bi trebalo trošiti reči o njegovim fudbalskim i ljudskim kvalitetima. Međutim, ovo je odluka selektora i moramo da podržimo momke koji su tu. Što se tiče Milivojevića i Matića poštujemo njihove odluke. Svako ima pravo na izbor - istakao je Mitrović, štoper i kapiten Strazbura.

- Piksi je idol nacije. Veliki autoritet. Igrao je tu gde ja igram, sigurno ću mnogo toga da naučim. Popuniće sjajan niz trenera sa kojima sam radio, od Van Bastena, Kumana, do Mihajlovića. Zadovoljstvo. Radujem se saradnji. Nadam se da ćemo igrati bar za nijansu ofanzivnije nego prethodnih godina.

Srbija će na meč sa Republikom Irskom (sutra, 20.45) izaći sa samo dva odrađena treninga u Pazovi, a i pored toga Đuričić veruje da je recept za tri boda jasan.

- Potrebno je da uđemo u utakmicu s Ircima kao u Norveškoj, da igramo hrabro, da igramo unapred, da verujemo da smo bolji. Bez straha. Selektor je bio takav igrač i verujem da će te stvari preneti na nas. A verujem i da imamo kvalitet za to - kaže Đuričić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!