SELEKTOR IRSKE O SASTAVU TIMA ZA SRBIJU: Niko nije automatski starter

Novosti online

18. 03. 2021. u 18:44

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Republike Irske Stiven Keni rekao je danas pred meč sa Srbijom da napadač Troj Perot verovatno neće početi tu utakmicu.

СЕЛЕКТОР ИРСКЕ О САСТАВУ ТИМА ЗА СРБИЈУ: Нико није аутоматски стартер

Foto: EPA

"Pošteno je reći da Troj verovatno neće startovati protiv Srbije. Od kako igra u Čempionšipu i prvoj ligi na pozajmicama, teško postiže golove, ali njegova radna disciplina je izuzetna. Ekipi uvek daje sve. Gledao sam Troja svojim očima u mlađim kategorijama Irske", rekao je Keni lokalnim medijima.

Perot se trenutno nalazi na pozajmici iz Totenhema u ekipi Ispviča, koja igra u trećem rangu.

Selekcija Repbulike Irske gostuje u Beogradu selekciji Srbije, u meču prvog kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, 24. marta.

Keni je optimističan u vezi sa šansama Arona Konolija da igra u Beogradu, a u meču protiv Srbije izvesno neće igrati golman Kviven Keleher i igrač sredine terena Džejms Meklin.

Golman Liverpula, Keleher ima stomačnih problema, a Meklin ima povredu stopala.

Selektor Irske govorio je i o statusu odbrambenog igrača Šejna Dafija, koji je u nekoliko situacija postizao važne golove za selekciju.

"Na četiri utakmice protiv dobrih timova postigao je pet golova za reprezentaciju. U životu vam niko ništa ne daje, morate to da zaradite. Traži svoj put i ima dobar stav. Iskustvo na ovom nivou nije nešto što nedostaje Dafiju, ali je trenutno u slaboj formi i mora da se zamisli", rekao je Keni.

Dafi je u septembru prošle godine prešao iz Brajtona na pozajmicu u škotski Seltik.

"Niko nije automatski starter, toga nema u selekciji. Nemam problema da nekoga izostavim, ali ono što ću reći o Dafiju je da znamo da je imao tešku godinu u Seltiku. Nikada nije izneverio Irsku, igrao je kad se povredio, znao je da odigra tri utakmice u šest dana. Ne bismo to smeli zaboraviti samo zato što mu je to sada teško", dodao je Keni.

Meč između Srbije i Irske igraće se 24. marta od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić".


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a