ŠOKANTNA IZJAVA FUDBALSKE LEGENDE: Zauvek ću biti alkoholičar

Novosti online

17. 03. 2021. u 15:48

POL Gaskojn, nekadašnji fudbaler i trener, otkrio je da se vratio alkoholu nakon dugogodišnje borbe sa alkoholizmom.

ШОКАНТНА ИЗЈАВА ФУДБАЛСКЕ ЛЕГЕНДЕ: Заувек ћу бити алкохоличар

FOTO: EPA

Gaskojn je tokom svog burnog života često pravio probleme zbog prekomernog alkoholisanja, a u nekoliko navrata je izjavljivao da želi da prestane da pije.

Pedesettrogodišnji Englez je tokom bogate karijere nastupao za ekipe kao što su, pored ostalih, Njukasl, Totenhem, Lacio i Rendžers, u periodu od 1985. do 2004. godine.

Kao trener se oprobao u niželigašu Keteringu, ali mu taj angažman nije potrajao.

Alkoholizam ga je doveo do toga da 2020. godine ode na operaciju prilikom koje mu je u stomak ubačen pelet koji mu ne dozvoljava da prekomerno pije.

- Na to sam potrošio 20.000 funti, uključujući i cenu putovanja. Oni vam ubace pelet u stomak i od toga vam bude muka ako previše popijete. To znači da možete da popijete čašu piva ili vina u društvu, ali ne više od toga - rekao je u januaru prošle godine Gaskojn za „Miror“.

Popularni Gaza se, kako stvari stoje, potpuno predomislio, te je jedino što je sigurno to da je alkohol i dalje sastavni deo njegovog života.

- Zauvek ću biti alkoholičar. Ali, sada mogu da popijem nekoliko čaša vina ili piva. Ne baš svakog dana, već kada to želim. Možemo da kažemo da ako želim da pijem - to ću i uraditi. Ako ne želim, onda neću. To možda nije kako bi trebalo da bude, ali ja sam takav od kada znam za sebe, objasnio je za „San“.

Gaskojn ističe da trenutno uživa u životu, a naredni izazov mu je učenje italijanskog jezika.

Ljubitelji njegovog lika i dela će uskoro moći da ga gledaju na televiziji, pošto će postati deo tamošnjeg popularnog programa „Ostrvo poznatih“.

Gaskojn trenutno boravi u Italiji, odakle će se tokom marta zaputiti u Honduras i obližnje šumovito ostrvo na kojem se pomenuta emisija snima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi