BRAĆA MAMIĆ IDU IZA REŠETAKA: Vrhovni sud potvrdio presudu, Dinamo Zagreb ostaje bez trenera

Novosti online

15. 03. 2021. u 19:56

VRHOVNI sud Hrvatske potvrdio je presude braći Zdravku i Zoranu Mamiću koji su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne zbog više krivičnih dela.

БРАЋА МАМИЋ ИДУ ИЗА РЕШЕТАКА: Врховни суд потврдио пресуду, Динамо Загреб остаје без тренера

Foto: EPA-EFE/Szilard Koszticsak

Ovo znači da će Dinamo Zagreb ostati bez trenera, budući da se Zoranu Mamiću na teret stavljaju tri krivična dela zbog kojih mu preti kazna od četiri godine i osam meseci zatvora.

Ukoliko se striktno budu poštovala pravila Zakona o sportu Republike Hrvatske, Mamić će u roku od osam dana morati da napusti zagrebački klub, što znači da će moći da predvodi "modre" u revanš meču osmine finala Lige Evrope sa Totenhemom.

- U opsežnom krivičnom predmetu, Vrhovni sud je potvrdio osuđujuću presudu za četvoricu optuženih za koruptivni poreski nadzor i pranje novca iz fudbalskog kluba. Oduzeta je imovinska korist od preko 80 miliona kuna. Svi su osuđeni na zatvorske kazne, jedan optuženi je u bekstvu od najave presude - objavio je Vrhovni sud na Tviteru.

Zoran Mamić prvobitno mora da primi presudu, a od tada u roku od osam dana sudija treba da napiše rešenje po kojem se okrivljeni šalje u zatvor sa tačnim datumom.

Sam Mamić može tražiti odlaganje zbog privatnih, porodičnih, poslovnih ili zdravstvenih razloga.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Sportska centrala)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!