PRVA LETNJA BOMBA SPREMNA: Aguero postigao dogovor, čeka se samo potpis

Novosti online

14. 03. 2021. u 11:20

SERHIO Aguero je svakim danom korak bliže Barseloni.

ПРВА ЛЕТЊА БОМБА СПРЕМНА: Агуеро постигао договор, чека се само потпис

Foto: EPA-EFE/ ANDY RAIN

Madridski As je danas ekskluzivno otkrio da je Aguero postigao dogovor na lično insistiranje Đoana Laporte i da će potpisati ugovor sa Barselonom do juna 2023. godine. 

Aguero nema ponudu Mančester Sitija da produži ugovor, pa će od 30. juna biti slobodan na tržištu. Barselona smatra da je ovo odlična prilika iz dva razloga. Prvi je što bi Aguerov dolazak uticao na ostanak Lea Mesija, a drugi što će Kun biti idealno rešenje sa klupe, kao svojevremeno Henrik Larson u periodu od 2004. do 2006. godine. 

Aguero nema više snage da igra cele sezone i postiže golove, ali može da bude idealan plan B i podrška Mesiju, Dembeleu, Fatiju, pošto se očekuje da Antoan Grizman napusti klub.

Zanimljivo, Ronald Kuman je protiv Aguerovog dolaska, tačnije više želi Memfisa Depaja, koji je takođe slobodan od 1. jula. Kuman je dao zeleno svetlo i za Halanda i Lukakua, ali izgleda da Laporta insistira na Agueru zbog Mesija. 

Aguero proteklih meseci ima problema sa povredama, postigao je tek tri gola ove sezone na samo 12 utakmica, a uskoro puni i 33 godine.

Videćemo da li će do kraja Kuman isterati svoje i dobiti i Depaja, ili će Barselona rizikovati sa znatno starijim Aguerom i propustiti šansu da dovede besplatnog Holanđanina.

I važna napomena je i to  da  Aguerov dolazak neće imati nikakve veze sa potencijalnim transferom Erlinga Halanda, jer  Norvežanin svakako ostaje prva opcija za poziciju "devetke". Kao što smo već pisali detaljnije, očekuje se da klub napuste Grizman, Kutinjo i Brajtvajt, pa će biti prostora za više pojačanja u napadu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije