USKORO SMENA NA VEČNOJ LISTI STRELACA: Ben stigao Boaćija - 60:60

Z. Ć.

08. 03. 2021. u 20:28 >> 21:21

BLAGO Zvezdi što ga ima. Trener Dejan Stanković je lepo rekao da je pravo zlato, najbolji crveno-beli stranac svih vremena.

УСКОРО СМЕНА НА ВЕЧНОЈ ЛИСТИ СТРЕЛАЦА: Бен стигао Боаћија - 60:60

FOTO: M. Vukadinović

I statistika će to potvrditi, pošto se El Fardu Ben (31) izjednačio sa Ričmondom Boaćijem na vrhu liste strelaca klupskih legionara sa 60 pogodaka.

Uskoro će se reprezentativac Komora osamiti kao najbolji i najefikasniji jer igra na top nivou. Pogodak na "San Siru" nagovestio je da će mu se desiti i ovakav meč sa Čukaričkim u kome je sam pobedio rivala - postigao gol, pa iznudio penal.

- Ben je jedno zlato koje ima Zvezda. Pre svega kao čovek. Zahvalan momak da nemam reči - iskreno, iz duše je rekao Stanković šta misli o Benu, a sa njim se sigurno slažu i Zvezdini navijači.

Dešavalo se često da klub luta sa pojačanjima iz inostranstva i opeče se. Sa Benom je ispao stopostotni pogodak. Od dolaska na "Marakanu", januara 2018. iz Olimpijakosa, ovaj mirni i staloženi momak donosio je u tim samo najbolje - posvećenost, požrtvovanje, brojne golove i asistencije. Kvalitet plus koji se traži od stranca.

TOP-LISTA

1. Ričmond Boaći 60 (104 meča)

2. El Fardu Ben 60 (118)
3. Ugo Vijeira28 (51)
4. Kadu25 (100)
5. Abiola Dauda17 (38)

Boaći je do 60. pogotka u crveno-belom dresu došao posle 104 utakmice, Benu je do te brojke trebalo 14 utakmica više, s tim što je do sada ostvario i zapažen broj asistencija - 31.

Prošle sezone "progutao" je bez pogovora nepravdu, odnosno nesporazum kada nije licenciran za Ligu šampiona jer je bio u pregovorima sa jednim azijskim klubom. Ostao je i nastavio da se dokazuje "pričom" na terenu.

SALCBURG, MILAN, NAPOLI

POGOCI Bena u Salcburgu doneli su prvu Ligu šampiona i evropsku renesansu Zvezde, koja se čekala skoro tri decenije.

Davao je i golove i italijanskim velikanima Napoliju i Milanu iako nije klasičan špic.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri