STOJKE O ĐENOVI I DELIJAMA: Ne mrzim nikoga, to nije hrišćanski, Deki me spasao u autobusu

Novosti online

28. 02. 2021. u 22:34

GOLMAN Partizana Vladimir Stojković prisetio se jednog od najdramatičnijih događaja u istoriji srpskog sporta.

СТОЈКЕ О ЂЕНОВИ И ДЕЛИЈАМА: Не мрзим никога, то није хришћански, Деки ме спасао у аутобусу

FOTO: N. Paraušić

Reč je o utakmici reprezentacije Srbije na gostovanju u Italiji, u Đenovi, 2010. godine. Tada je meč i prekinut, ali je i pre toga bilo incidenata, u autobusu.

Navijači su upali u autobus, kako bi se obračunali sa Stojkovićem koji je tada prešao iz Crvene zvezde u Partizan.

-Jeste, istina je da je bilo konflikta sa navijačima u autobusu. Uleteli su unutra, tu je Nikola Žigić ustao, ali na kraju je Dejan Stanković imao prepirku s njima gde ih je bukvalno zamolio na svoje ime da izađu i da to ne sme da se dešava u autobusu reprezentacije. Sigurno da je Deki tu odigrao najveću ulogu - govorio je Stojković za TV Arenu.

Tog dana, trebalo je da Stojković bude starter, ali kako je rekao bilo je nagoveštaja da će se nešto dogoditi.

- Mi smo imali sastanak i odmah odatle krenuli u autobus. Selektor (Vladimir Petrović Pižon) je izdiktirao sastav, pričali smo o taktici i otišli u autobus. Zoran Tošić je zaboravio pasoš i njega smo čekali. Ja sam sa Markom Lomićem izašao pre podne do centra Đenove. Bio je blizu hotela i on i ja smo se šetali. Ja sam prošao, dva-tri momka su išli ka meni, ali ih ja nisam čuo šta pričaju. Lomić je čuo da su neke pretnje u pitanju. Kazao sam Boškoviću, tadašnjem portparolu FSS, ovde se nešto dešava čudno, a on me je ubeđivao da je sve u redu. Tokom ručka u hotelu sam čuo kako neko skandira moje prezime ispred hotela. Ubeđivali su me da je to podrška, a ja sam video da je prozivka – kazao je Stojković, a zatim nastavio o famoznom upadu u autobus.

-U međuvremenu sam dobijao poruke od nekih prijatelja, da se sprema prekid utakmice i da će navijači da ulete na teren. Ja sa imao slušalice na ušima. U jednom trenutku Lazović mi kaže “hajde sedi tamo na poslednja sedišta”, ovi nešto napolju dobacuju”. Seo sam pozadi, ali sam čuo neku pesmu i onda je krenula frka.

Zatvorila su se vrata autobusa, ali su ih oni za sekund otvorili. Uleteli su sa bakljama, nastala je gužva, ali je Deki onda krenuo da smiruje situaciju – objasnio je Stojković i dodao da ne mrzi nikoga pa ni Zvezdu.

-Zašto  bih mrzeo? Prvenstveno nije ni hrišćanski, ni ljudski mrzeti. Imam nekad taj iritirajući nagon za pobedom, i tako sam vaspitan, prvenstveno u Zvezdi, jer sam tamo odrastao, i to vučem od malena. Znam da to ljude nekad iritira, ali volim da pobeđujem, i to je to – kazao je između ostalog Stojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna