PIKSI ZVANIČNO SELEKTOR: Tadić kapiten, vraća se i Matić? Evo kada objavljuje spisak

N. Iljukić

20. 02. 2021. u 12:15

DRAGAN Stojković će za nekoliko dana i zvanično postati selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Ovo je Stojković potvrdio i u kratkoj izjavi za “Novosti “.

ПИКСИ ЗВАНИЧНО СЕЛЕКТОР: Тадић капитен, враћа се и Матић? Ево када објављује списак

Foto: M.Vukadinović

- Ne postoji više ni jedna prepreka da preuzmem reprezentaciju Srbije. Uskoro ćemo da se vidimo na promociji - bila je poruka “Novostima” i potvrda da će od ponedeljka Stojković sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije i da stavi potpis na svoj dvogodišnji ugovor.

Mediji su poslednjih nedelja spekulisali da je taj ugovor “težak” između 650.000 i 825.000 evra, ali se o tome ni jedna ni druga strana ovog posla nisu još zvanično oglasili. 

Zamenik predsednika FSS Marko Pantelić je u kratkoj izjavi za domaće medije takođe potvrdio da će Stojković postati zamenik Ljubiše Tumbakovića. 

SPISAK 5. MARTA

NOVI selektor Srbije će početkom sledećeg meseca, najverovatnije 5.marta da objavi spisak igrača koji će mu biti na raspolaganju za start kvalifikacija za SP u Kataru. Stojković će najkasnije do 22.marta da okupi “orlove” sa kojima će moći da organizuje samo dva treninga pred prvi duel protiv Republike Irske 24.marta. Srbiji u goste 27.marta dolaze Portugalija i Ronaldo, a 30.marta je meč u Bakuu sa Azerbejdžanom.

-Možemo da potvrdimo da će Dragan Stojković biti novi selektor naše fudbalske reprezentacije . Ostalo je da se dogovore samo još neki sitni tehnički detalji , a tokom sledeće nedelje ćemo da organizujemo i promociju Srojkovića i na njoj će da bude više reči o svemu - rekao je Pantelić.

Tako je posle više od dva meseca završena prava mala medijska saga o tome da li Piksi preuzima klupu “orlova” ili ne. Od početka je on slovio za najozbiljnijeg kandidata za ovu funkciju , iako je FSS vodio pregovore i sa Savom Miloševićem i sa Vladanom Milojevićem.

Međutim, danas je pala poslednja, ujedno i najveća prepreka pred Stojkovićem. Naime, njemu je tokom prepodneva, po našem vremenu, iz kineskog kluba Gvangdžou RF, iza kojeg stoji najbogatija kineska građevinska kompanija, stigao raskid ugovora. U njemu su, uz popuštanje stavova sa obe strane, donekle umanjene preostale finansijske obaveze Kineza prema jednom od najboljih srpskih fudbalera svih vremena, pa se ostvarila mogućnost da Stojković neometano preuzme reprezentaciju Srbije.

TADIĆ KAPITEN, VRAĆA SE MATIĆ?

NOVI KAPITEN fudbalske reprezentacije Srbije će najverovatnije biti Dušan Tadić koji i u Ajaksu nosi traku oko ruke. Selektor Dragan Stojković će , po svemu sudiće i da se zahvali na saradnji dosadasnjem kapitenu Aleksandru Kolarovu koji je pod vrlo neprijatnim okolnostima napustio svoju ekipu pred finale baraža za odlazak na EP protiv Škotske. Inače, postoji mogućnost da Stojković porazgovara i sa asom Mančester junajteda Nemanjom Matićem i nagovori ga da promeni svoju odluku i vrati se u reprezentaciju Srbije.

Tako će Piksi za nekoliko dana i zvanično uzeti pod svoje reprezentacijiu kojoj odavno treba neko ko će da je izvede na pobednički kolosek. Jer, od trenutka kada su se “orlovi” plasirali na Mundijal u Africi 2010, pa i na Mundijal u Rusiji 2018.godine, nije se pojavio selektor koji je i plastično mogao da dokaže da tako dobri i skupi igrači po najboljim evropskim klubovima mogu da kao “za sve pare” igraju i za Srbiju. Piksi sada ima baš taj zadatak. I to u misiji odlaska na SP u Katar 2022. godine, pošto je nedavno, doslovce, tvrdio:

-Ako preuzmem reprezentaciju Srbije, odvešću je na sledeće Svetsko prvenstvo!

Srbija dobija svog 12. selektora fudbalske reprezentacije. Osim pokojnog Radimira Antića i Slavoljuba Muslina, svi prethodnici, Klemente, Đukić, Petrović, Mihajlović, Drulović, Advokat, Ćurčić, Krstajić i Tumbaković su ovaj posao radili sa manje uspeha. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina