LIGA ŠAMPIONA: Haland okrenuo Sevilju, porto iznenadio Staru damu

Novosti online

17. 02. 2021. u 23:03

Fudbaleri Porta i Borusije iz Dortmunda zabeležili su pobede u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona.

ЛИГА ШАМПИОНА: Халанд окренуо Севиљу, порто изненадио Стару даму

FOTO: AP

Zmajevi su na "Dragau" savladali italijanskog prvaka Juventus sa 2:1, dok su Milioneri bili ubedljivi protiv Sevilje i na krilima dvostrukog strelca Erlinga Braunta Halanda stigli do kapitalne prednosti od 3:2, uoči revanša u Nemačkoj.

Noćna mora za Juventus na "Dragau" počela je posle samo 120 sekundi. Na isteku drugog minuta, očajno je odreagovao Betankur, vrativši loptu golmanu Šćešnom, Poljak je katastrofalno pogrešio i prilikom želje da ispuca loptu, pogodio Iranca Mehdija Taremija koji je doveo Zmajeve u vođstvo.

Mogla je Stara dama do izjednačenja u finišu poluvremena. Centaršut Betankura je u kaznenom prostoru odlično prihvatio Rabio i pokušao efektno "makazicama" da iznenadi Maršesina, ali je Argentinac paradom sprečio njegovu nameru i sačuvao mrežu.

Kako su počeli prvo poluvreme, tako su otvorili i drugo fudbaleri Porta - golom! Samo nekoliko sekundi igre u nastavku, bilo je dovoljno Zmajevima da udvostruče prednost protiv šampiona Italije, a strelac je bio Marega.

Sve zasluge idu na račun Manafe, koji je kao munja protutnjao pored uspavane odbrane Juvea i nesebično dodao napadaču iz Malija, kome nije bilo teško da preciznim udarcem povisi vođstvo Portugalaca na 2:0.

Velika uzbuđenja i rezultatski preokret, viđen je u Andaluziji, gde je Sevillja sa Borusijom iz Dortmunda (2:3).

Suso je već u 7. minutu doneo prednost španskom timu, pošto je posle njegovog udarca sa 17 metara, lopta udarila u jednog igrača Milionera, promenila pravac i prevarila golmana Hica, za - 1:0.

Radost domaćih bila je kratkog daha, jer je Iranac Dahudi u 19. minutu, posle kratkog dodavanja sa Halandom, opalio po lopti sa velike udaljenosti i postigao fenomenalan gol, donevši izjednačenje bundesligašu - 1:1.

A onda je Erling Braunt Haland pokazao da komotno može da se bavi i atletikom. Umetnost kod drugog gola, ne zbog načina kako ga je postigao, već kakvim je sprintom odigrao Sanču, koji mu je povratnom loptom u šesnaestercu omogućio da sjajno istrčavanje kruniše drugim golom za Borusiju i potpuni rezultatski preokret - 1:2.

Čudo iz Norveške ponovo je bio precizan u finišu poluvremena i, čini se, već odveo tim iz Dortmunda među osam najboljih evropskih ekipa.

Ponovo je sevnula kontra Borusije, Rojs je nesebično uposlio Halanda u šesnaestercu, koji je samo plasirao loptu pored nemoćnog golmana Bonoa.

Revanš utakmice su na programu 9. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!