PATRIOTIZAM SE UČI KOD KUĆE: Reprezentativcu naše zemlje roditelji usadili ljubav prema Srbiji

N. ILjUKIĆ

17. 02. 2021. u 08:00

NAMA je potrebno 11 Gudelja u reprezentaciji, neprimetnih van terena, skromnih, profesionalnih, tehnički obučenih i da im srce kuca za Srbiju. Nemanja nije dete koje je živelo u Srbiji, napravio je karijeru u inostranstvu, ne guraju ga menadžeri u selekciju...

ПАТРИОТИЗАМ СЕ УЧИ КОД КУЋЕ: Репрезентативцу наше земље родитељи усадили љубав према Србији

Foto: Nebojsa Parausic

Ovo je pre mesec dana, za "Novosti", izjavio nekadašnji fudbalski as Rade Bogdanović, koji poslednjih godina bez dlake na jeziku, u svom stilu, analizira događaje i sve očiglednije promašaje na terenu i van njega.

Isti taj Nemanja Gudelj, reprezentativac Srbije i as španske Sevilje je, za "Novosti", odgovorio na pitanja o sezoni koju i dae "jede" virus korona i u kojoj se lopta kotrlja bez svedoka na tribinama.

- Radetu Bogdanoviću hoću da se od srca zahvalim na prelepim rečima. To je bio vrlo neobičan kompliment, ali moram da priznam da nikada ne bih menjao svoje saigrače, pa čak i da je moguće da se svih 11 Gudelja pojavi na terenu - kaže Gudelj.

Nedugo posle pomenute izjave, nešto veoma slično je o Gudelju u svom izveštaju rekao i bivši selektor Ljubiša Tumbaković, opisujući asa Sevilje kao "sliku i priliku" onoga kako bi trebalo da izgleda reprezentativac naše zemlje.

- Mene je Tumbaković vratio u selekciju Srbije posle perioda u kojem nisam igrao za svoju zemlju. Želeo sam da njemu sve to vratim tokom njegovog mandata. Vaspitavan sam tako da pošteno radim i imam izuzetno iskren odnos sa svima - dodaje Gudelj.

EVROPA U MISLIMA

SEVILjA u sredu u prvom meču osmine finala Lige šampiona dočekuje Borusiju Dortmund.

- Nedavno smo savladali Barselonu u prvom meču polufinala domaćeg Kupa sa 2:0. Nalazimo se na četvrtom mestu koje vodi u Ligu šampiona, a sada dočekujemo Borusiju. Moramo da odigramo sjajan meč da bismo mirno čekali revanš u Nemačkoj - poručuje Gudelj.

I kada smo već kod domaćeg vaspitanja... Nemanja je o njemu učio u velikoj sportskoj porodici, kod nekadašnjeg fudbalskog asa, oca Nebojše, majke Olje, a uz njega su odrastali brat fudbaler Dragiša i sestra teniserka Vanja.

- Nisam odrastao u Srbiji, ali sam izuzetno patriotski vaspitavan u svojoj kući. Da volim posao kojim se bavim, da volim zemlju u kojoj sam rođen pre 29 godina. Najveće zasluge za ovo imaju moji roditelji koji su mi usadili osećaj da bez rada ništa u životu ne moće da se postigne, jer se rad i pošten odnos prema bilo kom poslu isplati kad tad - dodaje Gudelj.

Nemanja je jedini srpski fudbaler koji je prošlu sezonu završio sa evropskim klupskim trofejom, osvajanjem Lige Evrope sa Seviljom.

- Liga Evrope je kruna moje karijere, a poraz od Škotske ni danas ne mogu da prebolim. Loše smo ušli u tu utakkicu, počeli smo da igramo u našem stilu tek kada smo primili gol. Posle nas nije ni sreća pogledala. Velika je šteta to što ne idemo na Prvenstvo Evrope, ali pravi sportista uvek mora da gleda ispred sebe, nikako iza sebe. Veliki klubovi u kojima sam igrao, Ajaks i Sevilja, uče do perfekcije fudbalere ovakvim stvarima - zaključuje Gudelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave