BAJERN OSVOJIO SVE: Pavar doneo šesti trofej u sezoni

Novosti online

11. 02. 2021. u 21:18

GOLOM Benžamena Pavara u 59. minutu finala protiv meksičkog Tigresa, Bajern Minhen je postao klupski šampion sveta u fudbalu.

БАЈЕРН ОСВОЈИО СВЕ: Павар донео шести трофеј у сезони

Foto: EPA-EFE/LARS BARON

Bajernu je ovo druga titula šampiona sveta otkad je takmičenje pod okriljem FIFA, četvrta ukupno računajući i interkontinentalni kup. Time su se Bavarci izjednačili sa Milanom na deobi drugog mesta iza neprikosnovenog Real Madrida koji ima sedam titula.

Bio je ovo inače šesti trofej nemačkog tima u sezoni, nakon što su osvojili nemačko prvenstvo, Kup i Superkup, Ligu šampiona i evropski Superkup.

Tigrgesu ostaje za utehu što su u finalu pružili jači otpor nego to se očekivalo, čak i ako je Bajern igrao bez četvorice prvotimaca, trojice koja su van stroja bili zbog korone (Gorecka, Martinez i Miler) i jednog zbog tragedije bivše devojke (Boateng), kao i što su prvi finalista iz zone KONKAKAF.

Egipatski Al Ahli je osvoji otreće mesto pobedom od 3:2 nad Palmeirasom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?