VELIKO PRIZNANJE ZA VIDIĆA: Srbin treće najveće pojačanje u istoriji Premijer lige

Novosti online

03. 02. 2021. u 20:03

LEGENDARNI srpski fudbaler Nemanja Vidić ostavio je dubok trag na Ostrvu igrajući za Mančester junajted, a čitaoci Bi-Bi-Sija proglasili su ga za treće najbolje pojačanje Premijer lige u zimskom prelaznom roku.

ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЗА ВИДИЋА: Србин треће највеће појачање у историји Премијер лиге

Foto arhiva VN

Nemanja Vidić je u Mančester stigao iz moskovsokg Spartaka u januaru 2006. godine za osam i po miliona evra i u narednih osam godina pet Premijer liga, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo i po pet liga kupova i Super kupova Engleske.

Prvo mesto u anketi zauzeo je Bruno Fernandeš, koji je proškog januara došao na Old Traford iz lisabonskog Sportinga za 55 miliona funti, a od tada je na 36 utakmica zabeležio 20 golova i 17 asistencija, usput postao prvi igrač sa četiri nagrade za Igrača meseca u kalendarskoj godini.

Između bivše i sadašnje vedete Mančestera našao se Liverpulov Holanđanin Virdžil van Dajk koji je stigao u januaru 2018, a godinu kasnije osvojio Srebrnu loptu Frans fudbala.

Daleko ia pomenutog trojca na listi su se našli Patris Evra (došao u Junajted iste godine kad i Vidić), Luis Suarez, Felipe Kutinjo, Kejfil, Obamejang, Šimus Koleman i još jedan Srbin, Nemanja Matić, tačnije njegov drugi dolazak u Čelsi januara 2014. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna