STANOJEVIĆ NA DUGE STAZE: Ivica Iliev, posle priprema u Turskoj

M. BLAŽIĆ

31. 01. 2021. u 22:06

MIRNO, kvalitetno i pre svega uspešno, bez ozbiljnijih problema ili "zastoja u radu". Tako su po oceni Ivice Ilieva, koji je svih 14 dana bio uz ekipu u Turskoj, protekle pripreme Stanojevićevih pulena za borbu na dva fronta, koja ih očekuje tokom proleća.

СТАНОЈЕВИЋ НА ДУГЕ СТАЗЕ:  Ивица Илиев, после припрема у Турској

FOTO: FK Partizan

- Ovo su već 11. pripreme kako pratim ekipu i - najozbiljnije do sada, u svakom pogledu. Na terenu i van njega! Nikad ništa nije savršeno, ali uz zalaganje svih članova ekspedicije - po mom su ukusu i verujem da će plodovi da se vide brzo - sumira Iliev.

Jedanaest priprema, isto toliko prelaznih rokova.

- Nikad mirnije! Zadovoljan sam, to je znak da je trener zadovoljan ekipom, inače - da nam nešto nedostaje radili bismo na tome, što ne znači da to ne činimo za letnji prelazni rok. Sada Partizan prvi put za pola decenije nije bio ovako finansijski stabilan, uvek se jurilo da se neko proda, iz ovog, onog razloga. Mirno čekamo leto, pijacu koja će, možda, da bude isto turbulentna kao lane.

Posle mnogobrojnih promena na klupi, u Humskoj veruju da su konačno došli do dugoročnog rešenja.

- Veliki deo posla uradili smo neposredno po Stanojevićevom dolasku, doveli smo pet-šest igrača. Vidite sa kojom sigurnošću pričam o budućnosti sa Saletom. Poznajem ga baš dugo, bio mi je saigrač, trener... radimo u nekom drugom obliku. On je, pre svega, karakteran čovek: pobednik, borac do kraja, ima stavove preko kojih ne prelazi. Čeka nas budućnost sa Saletom.

SADIK "ZLATNA KOKA"

IZVESNO je da će Partizan još mnogo inkasirati od Umara Sadika.

- Hipotetički nenormalno mnogo! Ugovor je takav kad bi Sadik u ovom trenutku otišao iz Almerije Partizan bi imao 40 odsto od tog iznosa, umanjeno za pet miliona, koliko smo već dobili. Tako da ako bi se pojavila priča od 40 miliona koja kruži - od 35 miliona 40 odsto je 14 miliona. Plus onih pet, dolazimo do 19, plus bonusi. Ako Almerija na leto uđe u Primeru, 30 odsto su fiksna tri miliona. Plus, ostalo bi još 10 odsto od narednog transfera. Najrealnije je da dođemo do 9, plus 10 odsto od pominjanih 40 za prodaju - ukupno između 13 i 14 miliona.

Angažovanje napadača je često apostrofirano tokom zimske pauze, ali se na kraju nije dogodilo ništa na tom planu.

- U ovih nekoliko meseci koliko je s nama, Holender je najviše pokazao na toj poziciji. Imamo, onda, Bajebeka i Štulića, koji se malo povredio, ali je tu... Pojavio nam se, napokon iz škole, napadač koji može da odgovori zahtevima evropskog fudbala... Imamo trojicu i svi mogu da igraju, a jesenas je bila drugačija situacija: nije bilo Bajebeka, Štulić nije dobijao priliku jer je bio klinac, Holender je dobio koronu...

ZDJELAR OSTAJE

VEZISTA crno-belih Saša Zdjelar nije pronašao inostrani angažman i očekuje se da uskoro produži ugovor sa Partizanom.

- Imamo kontakt s njegovim agentom, sve ide u pravom smeru, ne bi trebalo da bude nikakvih komplikacija. Pogotovo što obe strane žele da udovolje - drugoj. Partizan - da Sale bude zadovoljan, Zdjelar - da klubu ne bi napravio bilo kakvu štetu.

Bajebek je protiv Desne najavio golgetersko buđenje.

- Svi se trudimo da ga do kraja pripremnog perioda dovedemo zdravog. Iz prostog razloga što smo možda požurili da ga posle veće pauze odmah uvedemo u tim. U prethodnom klubu prvenstvo mu se završilo u februaru, sedam meseci nije bio u takmičarskom ritmu. Vratio se iz Holandije u Pariz, nije trenirao ni sa jednom ekipom. Kad je došao, shvatili smo da nije sportski ni živeo, telo je moralo da plati cenu. Sad je krenuo ozbiljno da radi, muči se, ali iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje. Želja? Nije sporna! Svi stranci, izuzev Evertona i Natha, imali su traljav početak kod nas.

Minutaža Francuza će zavisiti od mnogo faktora.

- To je pitanje za trenera. Niko nikad ovde nije imao povlastice. Koliko trener proceni, biće korišćen - da li poluvreme, 60, 90 minuta... Moje mišljenje je da bi kroz proleće trebalo da ga dovedemo na nivo da na leto imamo ozbiljnog špica.

Veruje Iliev i da su "prinudnom" špicu Asanu značajno porasle akcije.

- Sigurno! Statistika umnogome pravi cenu. Ima takvu polusezonu, verujem da mu stil koji forsira Sale odgovara: u tom sistemu dolazi do golgeterskog učinka - završio je Iliev.

ZVALI ZA ASANA, SUMU...

POZIVA iz inostranstva je bilo tokom zime, ne i konkretnih poteza.

- Dva kluba su me zvala za Asana, tri-četiri iz arapskog sveta za Sumu. Iz Turske i Rusije su se interesovali za Zdjelara. U startu su ih naši zahtevi udaljavali iz nekog posla. Ponavljam: bili su spremni da plate dovoljno za neka prošla vremena. U ovom trenutku, oni su nama bitniji kao igrači Partizana, nego taj novac koji bismo dobili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„BELI“ NA PLUS 12: Fudbaleri kraljevačke Sloge u seriji dva uzastopna gostovanja