SELEKTOR SRBIJE PRED VRATIMA: Stojković za milion evra

N. ILjUKIĆ

26. 01. 2021. u 08:34

KAKO stvari trenutno stoje, sa Draganom Stojkovićem je izgleda pronađeno rešenje za selektora reprezentacije Srbije, a donedavno jedina poznata ponuda bila je godišnja plata od 825.000 evra.

СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ ПРЕД ВРАТИМА: Стојковић за милион евра

FOTO: Predrag Mitić

Nema sumnje da se u dodatnim pregovorima FSS sa legendom suma zaokružila na milion evra, a sada je na Piksiju da kaže poslednju reč. Ali, prema najnovijim informacijama, on je po svemu sudeći rekao "da"!

CAJTNOT PRED IRCE I RONALDA

ŠAHOVSKIM jezikom rečeno, budući selektor fudbalske reprezentacije Srbije je u priličnom cajtnotu. Kvalifikacije za SP u Kataru počinju 24. marta utakmicom sa Republikom Irskom u Beogradu. Samo tri dana kasnije u goste "orlovima" dolaze Portugalija i Ronaldo, a 30. marta se igra u Azerbejdžanu.

Pogled na ova tri meča u sedam dana teško da ikome prija. Ako se uzme u obzir da je okupljanje igrača predviđeno za 22. mart, dakle za dva meseca, jasno je za spisak i pripreme strategije ima sve manje vremena.

Pregovori sa legendarnim fudbalerom, nekadašnjim predsednikom Saveza i Crvene zvezde i trenerom u Japanu i Kini, popularnim Piksijem, skoro su privedeni kraju i samo se čekaju još neke garancije da on početkom ili sredinom februara preuzme posrnulu i ozbiljno poljuljanu fudbalsku reprezentaciju.

Ljubiša Tumbaković nije uspeo na putu ka Prvenstvu Evrope, dugo ćemo svi da pamtimo Škote i penal dramu na "Rajku Mitiću", a pošto je iskusni trener dobio otkaz sa Terazija 35, ispostavilo se da niko ili skoro niko ne može ili neće na klupu "orlova".

Piksi je jedini sakupio hrabrosti da kaže da veruje da može da odvede selekciju na Mundijal u Katar 2022. godine, ali se usred pregovora sa FS Srbije isprečio najveći problem: novac! Ipak, i to je, po svemu sudeći, rešeno.

REŠENjE "Orlovi" uskoro dobijaju vođu/FOTO: N. Paraušić

Čekaćemo Dragana Stojkovića do poslednjeg trenutka. Želi ga cela fudbalska nacija od severa do juga. Ove dve rečenice zamenika predsednika Fudbalskog saveza Marka Pantelića još odzvanjaju fudbalskom Srbijom i sva je prilika da ćemo svi da dočekamo Piksija.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL DRMA HOLANDIJU: Velikan izbačen iz prve lige