LIVERPUL TUGUJE: Otišao je čovek koji je otpevao himnu slavnog engleskog kluba (VIDEO)

Novosti online

04. 01. 2021. u 09:20

ЛИВЕРПУЛ ТУГУЈЕ: Отишао је човек који је отпевао химну славног енглеског клуба (ВИДЕО)

Foto: AP

LEGENDARNI britanski pevač DŽeri Marsden, pevač grupe DŽeri end d Pejsmejkers (Gerry and the Pacemakers) preminuo je posle kraće bolesti. Imao je 78 godina.

DŽeri i Pejsmejkeri su uz Bitlse bili najpoznatiji predstavnici "Mersibita", a najpoznatiji su po hitovima "Ferry Cross the Mersey", "How Do You Do it?", "Don't Let the Sun Catch You Crying", ali pravu besmrtnost stekao je svojim izvođenjem pesme "You'll Never Walk Alone".

Ta pesma postala je zaštitni znak Liverpula, a onda i moto slavnog kluba. Navijači je pevaju pre svake utakmice i posle svake pobede, iako je njeno prvobitno izvođenje jako, jako tužno.

Istina, pevaju je i navijači Seltika i često se svađaju ko je prvi počeo, ali van Britanije, ona je sinonim za Liverpul, koji se oprostio od legendarnog pevača.

"Sa jako velikom tugom smo primili vesti da je DŽeri Marsden otišao. DŽeri će živeti zauvek sa nama. Nikada nećeš hodati sam", naveo je Liverpul na društvenim mrežama.

Mnogi inače ne znaju poreklo ove pesme, koja ima mnoge tužne i setne note. Što i nije čudo. Nastala je 1945. u mjuziklu "Karusel" Rodžersa i Hamerstina. U drugom činu, glavna junakinja ostane bez muža, koji je poginuo nesrećnim slučajem, a njena rođaka joj peva pesmu "You'll Never Walk Alone" da bi je ohrabrila i bodrila.

Scena je jako tužna, jer glavna junakinja DŽuli pokušava da je otpeva i ne uspeva od tuge, da bi njena rođaka Neti počela da peva umesto nje i držala je zagrljenu.

Na Brodveju je izvođena skoro 900 puta, a bila je i veliki hit u Britaniji, gde je "Karusel" stigao 1950. kada su rane od rata bile još sveže, a u publici je bilo mnogo žena koje su ostale bez muževa, braće i sinova, tako da je ova pesma postala njena nezvanična himna.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)