"TIP" – VODIČ ZA 2021. GODINU: Nole do 20. grend slema, Jokić juri MVP nagradu!

Godinu za nama teško da će iko po dobrom pamtiti. Ali, verujemo da će narednih 365 dana biti bolji i radosniji, a prečica do toga bi moglo da bude obilje sporta u 2021.

ТИП – ВОДИЧ ЗА 2021. ГОДИНУ: Ноле до 20. гренд слема, Јокић јури МВП награду!

Foto: Tip

Zato smo umesto poklona umotanih u ukrasne papire, za one kojima je čaša polu-puna (i doslovno i figurativno) u predstojećim prazničnim danima spremili mini vodič kroz takmičenja, koja će igračima biti najinteresantnija i u skladu sa krilaticom “Uz Tip lakše do dobitka” koja od osnivanja krasi stupce našeg lista, izdvojili najprimamljivije kvote za kladioce, željne da se oprobaju u ovoj vrsti prognoze.

Pošto je prvo veliko takmičenje po običaju Australijan open, ovo sportsko putešestvije krećemo od tenisa. A tu je kvota na Novaka Đokovića da osvaja i deveti put turnir u Melburnu (ukupno 18. grend slem) 2.10, i deluje jako privlačno.

Jednostavno, tapija na “Rod Lejver arenu” je odavno prepisana na Đokovićevo ime i deluje zaista nepobedivo kada dogura u finale prvog grend slema u godini. Tu nije kraj, jer po „bukmejkerima je naš as favorit i na Vimbldonu i US openu, što znači da će stići do 19. i 20. grend slema.

RONALDOVA PENZIJA I POBEDA ŠALKEA

I za one koji vole bizarnosti ima nešto u ponudi. Tako je na primer, kvota da će Šalke izjednačiti crni niz Bundeslige po broju mečeva bez pobede 1.70. Trenutno je na broju 29, a neslavni rekorder je u vlasništvu Tasmanije Berlin iz sezone 1965/1966 sa 31 mečom bez trijumfa. Naredne tri utakmice (G Herta, D Hofenhajm i 17. januara G Ajntraht) biće ključne za Šalke koji sigurno ne želi da preuzme beleg najlošijeg tima u elitnom rangu u istoriji. Takođe, kladionice su ponudile i kvotu za prognozu vezanu za eventualnu penziju Kristijana Ronalda, i ako je vaš odgovor potvrdan da na pitanje, ulog će vam se isplatiti desetostruko.

Kada je u pitanju Rolan Garos, za svakog ko uplati makar dinar na Rafaela Nadala, čeka ga poduplan dobitak.

I fudbal će tokom cele godine uveseljavati navijače i prognozere. Šlag na tortu će biti EP, na koje su se plasirale gotove sve bolje zemlje osim naše. Ipak, pre toga će uz najjača prvenstva biti na programu Liga šampiona i Liga Evrope. U eliti, bukmejkeri kao favorita za “ušatog” vide branioca, Bajern Minhen (3.75), dok im za glavne konkurente nameću Mančester siti i Liverpul. U drugom po jačini kupu, Totenhem je “barjaktar” u trci tron, a zanimljivo je da je Crvena zvezda jedan od najvećih autsajdera za titulu, sa kvotom 251. Ipak, u žiži je EP.

Tamo se očekuje mnogo uzbuđenja, golova, i pobeda Belgije ili Engleske (kvota 6). Barem u ovom trenutku, procena je da te dve selekcije prednjače u odnosu na ostale reprezentacije, dok im je za petama aktuelni šampion sveta Francuska (6.50). Portugalu se zasada ne daje mnogo šansi da odbrani titulu, mada teško da ih je i 2016. iko video na tronu, pa se desilo šta se desilo. U završnici godine, na programu će biti kvalifikacije za SP u Kataru 2022, kao i završni turnir Lige nacija gde su favoriti za trijumf “galski petlovi”.

Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

 

Prešaltavanje sa fudbala na košarku doneće fokus na NBA ligu, koja je takođe član društva u kojem se očekuje da aktuelni šampion odbrani krunu. Lebron Džejms je pokazao da ima i dalje gasa, a deluje da su “jezeraši” nadgradili šampionski sastav, pa zato ne čudi kvota 3.50 da ponovo ponesu trofej Lerija O`Brajana. Što se tiče ovdašnjih asova među najboljim košarkašima sveta, Nikola Jokić je 11. u izboru favorita za MVP nagradu sa kvotom 26, dok je Slovenac Luka Dončić u prvi kandidat za tu počast.

Centralni događaj godine će biti Olimpijske igre. Tamo će biti pregšt naših asova i posebnu pažnju treba obratiti na tenis, pošto je olimpijsko zlato jedini trofej koji nedostaje u Đokovićevoj riznici.

Takođe, vaterpolisti Srbije će sloviti za prve favorite da odbrane krunu iz Rija od pre četiri godine, što bi bio sjajan ukras na unapred zakazano povlačenje sa scene brojnih igrača. Svoje mesto pod suncem Tokija, pronaći će i Ivana Španović, čijim smo se nebeskim skokovima radovali godinama unazad.

Košarkaši, ako se plasiraju i košarkašice će ako dođu do finala verovatno udariti na moćne Amerikance, dok se visoko u međunarodnim okvirima kotiraju i naše odbojkašice.

Nikola Jokić foto arhiva VN

 

KVOTE ZA 2021.

FUDBAL

EVROPSKO PRVENSTVO

Belgija 6.00

Engleska 6.00

Francuska 6.50

Nemačka 8.50

LIGA NACIJA

Francuska 3.00

Belgija 3.25

KVAL. ZA SP

POBEDNIK GRUPE A

Portugal 1.20

Srbija 5.00

R. Irska 11.00

KOPA AMERIKA

Argentina 2.87

Brazil 3.00

LIGA ŠAMPIONA

Bajern 3.75

Mančester S. 4.50

Liverpul 6.50

PSŽ 12.00

LIGA EVROPE

Totenhem 6.00

Mančester J. 7.50

Milan 10.00

C. zvezda 251.00

TENIS

OP AUSTRALIJE (muškarci)

Novak Đoković 2.10

Danil Medvedev 6.00

ROLAN GAROS (muškarci)

Rafael Nadal 2.00

Novak Đoković 3.75

VIMLDON (muškarci)

Novak Đoković 2.75

Rafael Nadal 7.00

US OPEN (muškarci)

Novak Đoković 2.37

Dominik Tim 6.00

KOŠARKA

NBA

LA Lejkers 3.50

Bruklin 7.00

LA Klipers 7.00

Milvoki 7.00

NBA MVP (sezone)

Luka Dončić 4.00

Janis Adetokumpo 5.50

Stef Kari 8.50

Lebron Džejms 9.50

11. Nikola Jokić 26.00

EVROLIGA

Barselona 3.50

Efes 5.00

Crvena zvezda 81.00

EVROKUP

Bolonja 2.75

Unikaha 6.00

Partizan 17.00

ABA LIGA

Crvena zvezda 1.82

Budućnost 4.60

Partizan 5.11


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEĆEMO U ZAJEČAR! Navijači OFK Beograda neće bodiriti ljubimce na domaćim utakmicama