STIŽE VAR: Već ove sezone, nova tehnologija na terenima Superlige

Novosti online

22. 12. 2020. u 16:36

СТИЖЕ ВАР: Већ ове сезоне, нова технологија на теренима Суперлиге

FOTO: FSS

SUDIJSKA video asistencija, popularni VAR stići će u Srbiju pre nego što se očekivalo.

Tačnije, već u nastavku tekućeg šampionata Superlige , najavio je generalni sekretar Zajednice klubova Superlige i prve lige Darko Ramovš.

Sudije su već počele internu obuku. Do nove sezone trebalo bi proći sve korake koji bi nas doveli do toga da bismo u punom obimu primenjivali VAR. To znači da bi sve trebalo sprovesti i uraditi od januara do juna – naveo je Ramovš, i dodao:

- Pretpostavljam da ćemo imati probu VAR tehnologije na određenim utakmicama.

Uvođenje VAR doneće, prema rečima Ramovša, više benefita srpskom fudbalu.

– Očekujemo da naredne godine, od sezone 2021/22, naše takmičenje počne da funkcioniše po principu VAR tehnologije. Samim tim će i vidljivost naše lige biti mnogo veća, sve utakmice će se snimati, odnosno biće u direktnom prenosu. Vrednost lige biće mnogo veća, tako da se nadamo i boljem ugovoru sa vlasnikom TV prava. Uvođenje VAR-a će podići troškove takmičenja, ali i doprineti poboljšanju kvaliteta, olakšati odluke sudijama – dodao je Ramovš, istakavši da je jesenas bilo manje pritužbi na sudijske odluke u odnosu na prethodni period.

– Moj utisak je da imamo manje primedaba na suđenje, iako se one predaju sudijskoj organizaciji, što me raduje. U tom segmentu, stvari su se malo promenile ove sezone i manje je žalbi. Ipak, tek dolazi prolećni deo sezone, gde će pritisak biti veći jer sledi borba za opstanak. Možda će neke odluke biti upitnije, trebalo bi da sačekamo kraj sezone pa da pričamo o tome – kazao je Ramovš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)