SKENDERBEG JE ČISTOKRVNI SRBIN: Kraljevčani ljuti zbog provokacije Albanaca

G. ĆIROVIĆ

21. 12. 2020. u 15:59

DA li je u pitanju hakerski napad, neznanje, obična provokacija ili nešto drugo, tek Kraljevčani koji su u ponedeljak po podne posetili aplikaciju „Gugl mapa“ ljutito su negodovali putem društvenih mreža jer je Atletski stadion kraj Ibra u centru grada iznenada „dobio“ – albansko ime?!?

СКЕНДЕРБЕГ ЈЕ ЧИСТОКРВНИ СРБИН: Краљевчани љути због провокације Албанаца

Foto: Gugl mapa

I dok su svi okolni objekti i ulice ispisani srpskim latiničnim fontom, na „Gugl mapi“ je stadion, naime, označen albanskim pismom kao „Stadium Gjergj Kastriot Skenderbeu”, odnosno kao „Stadion Đurađ Kastriot Skenderbeg“ po srpskom borcu protiv osmanskih osvajača kojeg su Albanci prisvojili kao svog nacionalnog heroja.

- „Bez obzira da li je hakerski napad ili provokacija, ko god da je ovo učinio ispoljio je veliko neznanje“, „Reaguj Guglu, brate!“, „Dobili naredbu od Tačija“, „Skenderbeg je čistokrvni Srbin“, „Šiptarski hakeri su neumorni dok mi lenstvujemo“ – samo su neke od poruka Kraljevčana koje su osvanule na društvenim mrežama.

Stadion kraj Ibra, sagrađen je sredinom sedamdesetih godina prošlog veka zahvaljujući samodopriniosu Kraljevčana, a nedavno je kompletno rekonstruisan. Od početka nema ime, već je poznat kao – Atletski stadion. Većina stanovnika grada na Ibru insistira da tako i ostane. Gugl je na potezu.

- O čemu god da se radi, ovo je nedopustivo i neprimereno – kaže za „Novosti“ Vukman Rakočević, zamenik gradonačelnika Kraljeva. - Uputićemo zvaničan protest „Guglu“ kako bi se ova star ispravila. Razumem bes i ogorčenje Kraljevčana, ali istovremeno i apelujem da ne nasedaju na očiglednu provokaciju.

Dakle, Gugl je na potezu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024