TRENER BAJERNA RAZOČARAN: Moj tim je zaslužio priznanje

Novosti online

19. 12. 2020. u 14:08

STRATEG fudbalera Bajerna Hansi Flik istakao je da je pomalo razočaran što nije dobio nagradu FIFA za najboljeg trenera godine.

ТРЕНЕР БАЈЕРНА РАЗОЧАРАН: Мој тим је заслужио признање

Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS/POOL

Ovo priznanje je završilo u rukama menadžera Liverpula Jirgena Klopa, koji je na "Enfild" vratio trofej namenjen pobedniku Premijer lige posle 30 godina.

Flik je prošle godine osvojio sve sa gigantom iz Minhena. On je predvodio Bajern do osvajanja Lige šampiona, Bundeslige i Kupa Nemačke, ali ni to nije bilo dovoljno da osvoji ovu nagradu.

- Razmišljamo kao sportisti, tako prihvatamo i ovu odluku. Klop je sigurno zaslužio ovo priznanje, kao i članovi njegovog tima. Isto se može reći i za moj tim, i oni su to zaslužili - rekao je Flik.

Ako je za utehu, Robert Levandovski je najbolji igrač, a Manuel Nojer najbolji golman.

I sam Klop je rekao da je pomalo iznenađen što je dobio nagradu, trener Bavaraca nije krio da je razočaran.

- Život ide dalje. Naravno, pomalo smo bili razočarani, što je normalno. Ako ste među tri, naravno da želite da pobedite. Živimo u društvu gde je rezultat sve, tako da bismo voleli da smo i tu pobedili. Ipak, sve ide svojim tokom, imamo nove ciljeve. Prethodno poglavlje je zatvoreno. Tim je postigao izuzetne rezultate.

Posebno je ponosan na igrače koji su imali neverovatnu sezonu.

- Manu je najbolji golman, Robert Levandovski najbolji igrač. Imamo, dakle, dvojicu najboljih. U timu su i Džošua Kimih i Alfonso Dejvis, Tijago Alkantara koji je otišao u Liverpul, takođe je u najboljih 11. Možemo da kažemo da je ovo bila izuzetna sezona za nas - zaključio je Flik.

Podsetimo, Bajern danas od 18.30 gostuje Leverkuzenu u velikom derbiju Bundeslige.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona