MILAN SE VRAĆA NA "MARAKANU" Ovoga puta magla neće pomoći roso-nerima (VIDEO) (FOTO)

Novosti online

14. 12. 2020. u 13:52

FUDBALERI Crvene zvezde su znali da ih čeka težak protivnik na žrebu, ali nisu ni mogli da zamisle da će sudbina ponovo na "Marakanu" dovesti Milan.

МИЛАН СЕ ВРАЋА НА МАРАКАНУ Овога пута магла неће помоћи росо-нерима (ВИДЕО) (ФОТО)

FOTO: Nebojša Paraušić

Okoreli navijači dobro pamte 1988. godinu kada se u osmini finala Kupa evropskih šampiona magla poigrala sa sudbinom srpskog tima. Oba duela završena su rezultatom 1:1. Meč je potom ušao u penale, tu su se bolje snašli igrači Milana koji su dobili 2:4. 

Detalje sa tog meča izneo je Paolo Taveđa, sportski direktor Milana u tom periodu. 

"U Milanu smo igrali 1:1 i čekao nas je revanš u Beogradu protiv igrača koji su bili fenomeni u to doba. Na mitskom stadionu Marakana gde je vođa navijača bio izvesni Arkan. Na put u Jugolsaviju smo poveli čak i Gulita iako nije mogao da igra jer su ga bolele prepone. "svojevremeno je rekao Taveđa i potom je dodao:  

"Na poluvremenu, pri rezultatu 0:0 smo otišli u svlačionicu. Magla je već padalo, ali se videlo. Kada smo izašli iz svlačionica na drugo poluvreme, nismo mogli da vidimo ništa na dva mestra udaljenosti. Sa klupe uopšte nismo videli utakmicu. Posle pet minuta igre smo uči urlike sa tribina i shvatili da je Crvena zvezda povela."

Crvena zvezda i Milan su se potom sastali i 2006. godine. Tada je u kvalifikacijama za Ligu šampiona meč u Beogradu završen 1:2, gol za Zvezdu postigao je Đokić, dok su za goste strelci bili Sejdorf i Inzagi. Pipo Inzagi bio je strelac i u drugom meču čime su Italijani prošli dalje.  

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju