SVEČANOST U PRNJAVORU: Izgrađen teren sa veštačkom travom (FOTO)

N. ĐURIĆ

11. 12. 2020. u 22:34

СВЕЧАНОСТ У ПРЊАВОРУ: Изграђен терен са вештачком травом (ФОТО)

FOTO: Opština Prnjavor/A. Atić

U PRNJAVORU je svečano otvoren novoizgrađeni fudbalski teren sa veštačkom travom po projektu "Fifa gol", za šta je "svetska kuća" fudbala izdvojila oko 300.000 dolara, a opština, uz obezbeđeno zemljište i infrastrukturu, oko 400.000 KM.

Svečanom otvaranju prisustvovala je Sonja Davidović ministar porodice, omladine i sporta Srpske, čelni čovek Fudbalskog saveza RS Vico Zeljković, Adnan DŽemidžić generalni sekretar FS BiH, kao i načelnik opštine Darko Tomaš.

JOŠ 20 TERENA U SRPSKOJ

PREDSEDNIK FS RS Vico Zeljković najavio je da ovaj savez, u saradnji sa republičkim institucijama, u naredne četiri godine planira gradnju još 20 ovakvih terena u Srpskoj, kao doprinos razvoju fudbala, i masovnijem bavljenju omladine sportom.

-Pohvale opštinskoj vlasti u Prnjavoru, predvođena načelnikom Darkom Tomašem, da je novi fudbalski teren završen u roku. Raduje me i da ovdašnji prvoligaš FK LJubić pokazuje ambicije za dalji razvoj i napredovanje-rekao je novinarima Zeljković.

Oni su konstatovali i najavili da je teren sa veštačkom travom prvi sadržaj u budućem modernom sportskom centru, na ulazu u gradu pod LJubićem, između poslovne zone „Vijaka“ i petlje za auto-put "9. januar".

Načelnik Tomaš je naglasio da je Prnjavor "jedina opština u BiH koja je dobila ovakav projekat i sredstva za gradnju terena".

- Teren sa veštačkom travom je kapitalan početak. Inače, u budućem sportskom kompleksu  predviđena je izgradnja dva sportska terena, hotela, karting-staze, sportske dvorane - najavljuje prvi čovek Prnjavora.

FOTO: Opština Prnjavor/A. Atić

Tomaš je izrazio zadovoljstvo da je Prnjavor, kako je rekao, ovim projektom dobio partnere i saradnike za buduća vremena.

-Tereni neće biti korišteni samo za potrebe FK `LJubić` nego i za potrebe fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH. Uveren sam da će time Prnjavor još više postati mjesto okupljanja mladih iz cele BiH - optimista  je Tomaš.

PRNJAVOR CENTAR ZA REPREZENTATIVNE SELEKCIJE

Generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH Adnan DŽemidžić je istakao da u Prnjavoru postoje svi preduslovi „za dobar sportski centar koji će koristiti reprezentativne selekcije“.

-Zahvaljujući tome ne samo da ćemo deci omogućiti mesto gde će moći slobodno i bezbrižno da provode slobodno vrijeme, već ćemo podizati i buduće reprezentativne sportske generacije- najavljuje DŽemidžić.

Ministarka Sonja Davidović je novinarima rekla da je ovo značajan dan za opštinu Prnjavor, ali i za Srpsku jer se gradnjom, odnosno stvaranjem bolje infrastrukture za bavljenje sportom, ulaže u bolju budućnost dece.

- Svesni smo da u periodu pandemije virusa korona nemamo priliku da prisustvujemo ovako velikim sportskim događajima jer se bavimo prvenstveno zdravljem našeg stanovništva, ali će Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Vlada Republike Srpske i u narednom periodu podržavati ovakve i slične projekte - kazala je Davidovićeva.

Zapratite Novosti sport na Fejsubku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)