HOROR ŽREB ZA ZVEZDU: Briž rival po meri, izbeći Engleze!

Z. ĆOROVIĆ

11. 12. 2020. u 20:41

NE ZNA se ko je skuplji - rivali baš da se smrzneš. Što su mnogi već primetili, Crvenu zvezdu u ponedeljak, posle remija sa Liverecom (0:0) čeka horor žreb, jer se nikada do sada nije desilo da se već u šesnaestini finala Lige Evrope među nosiocima nađe toliki broj atraktivnih imena.

ХОРОР ЖРЕБ ЗА ЗВЕЗДУ: Бриж ривал по мери, избећи Енглезе!

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su bili odlični u svojoj grupi, ali i sa 11 osvojenih bodova nisu mogli da dođu do prve pozicije koja je pripala Hofenhajmu. Pošto je osvojila drugo mesto, Zvezdu sada čekaju sve same ale iz prvog šešira. Koga god da srpski šampion izvuče u ponedeljak, biće ili mnogo teško ili skoro nemoguće da se prođe dalje. Pogotovo što će prvi meč Stankovićev tim igrati kao domaćin 18. februara, dok je sedam dana kasnije revanš na strani.

Čak deset od 16 ekipa koji su nosioci na žrebu igraju u Top pet evropskih liga, a njihova snaga najbolje se ogleda u ciframa koje označavaju vrednost timova i od kojih prosto glava zaboli.

Najskuplji tim sa kojim Zvezda može da se sastane je "nezvani gost" Mančester junajted. Niko nije očekivao da će "crveni đavoli" skliznuti kao treći iz Lige šampiona jer je ekipa sa takvom reputacijom i koja vredi čak 800 miliona evra (po specijalizivanom sajtu Transfermarktu) projektovana za najveće domete, a ne da se smuca u utešnom takmičenju.

Najatraktivnija zvezda Junajteda, Francuz Pol Pogba košta na tržištu 80 miliona evra, što je skoro duplo više od čitavog Zvezdinog tima (45 miliona).

Naravno, niko na "Marakani" ne bi voleo da se sudari sa ovim engleskim velikanom, iako bi to bili novi spektakli.

- Sigurno je da će biti "bombi", tako da ako možemo to da izbegnemo. što da ne. Ako može kasnije Mančester junajted bilo bi super, sada bih voleo nešto pristupačnije. Ja sam realista u životu, to bi svakako bila fantastična utakamica i iskustvo za nas, ali hajde kasnije. U ponedeljak da dobijamo protivnika, pa ćemo razgovarati -iskren je bio trener Dejan Stanković kada su ga pitali o željama.

Među tim "ogromnim bombama" Stanković je sigurno mislio i na Junajtedove zemljake, Totenhem i Arsenal. Dobri znanci, sa "pevcima" je Zvezda igrala prošle sezone u LŠ i dobro se upoznala koliko su moćni igrači Hari Kejn, Son i ostala Murinjova družina. U lepom sećanju Zvezdinih navijača ostao je dvomeč sa "tobdžijama" pre četiri sezone i to baš u LE, ali je sada Arsenal i te kako za izbegavanje jer će zbog slabe pozicije u prvenstvu, kroz ovo takmičenje tražiti "putić" do LŠ.

Iz Italije preti ubitačan trio, Napoli, Milan i Roma, pa bi bilo dobro kada bi i oni mogli da se izbegnu na žrebu, mada bi to isto moglo da se kaže za Ajaks, PSV, Leverkuzen i Lester. Na primer, jedan od poželjnijih rivala je belgijski Briž, čiji tim je okruglo skuplji od Zvezdinog za 100 miliona evra.

NIKAD NISU IGRALI SA AJAKSOM

AJAKS, Šahtjor i Viljareal su jedine ekipe protiv kojih Crvena zvezda nikada nije igrala u nekom evropskom takmičenju, kada je reč o timovima iz prvog šešira. Sa Hofenhajmom ne može da se sastane, jer su bili u istoj grupi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!