NIKOLA LAZETIĆ O SVOM BRATANCU: Marko ide pravim putem

Z. Ćorović

30. 11. 2020. u 21:11

NA "Marakani" se ostvario još jedan dečački san, nastavljena je jedna lepa sportska i životna priča.

НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ О СВОМ БРАТАНЦУ: Марко иде правим путем

FOTO: Privatna arhiva

Mladi napadač Marko Lazetić je u nedelju uveče protiv Rada (3:0) debitovao za prvi tim Crvene zvezde sa 16 godina i deset meseci. Odlično se snašao, malo je falilo da postigne gol na debiju, pošto je pred kraj meča pogodio stativu.

Markov stric Nikola (42) na početku svoje bogate karijere išao je istim putem i zato je sada ponosan na bratanca, za koga kaže da je vredan, radan i skroman momak.

- Marko je bio na klupi u Belgiji protiv Genta, bilo je pitanje trenutka kada će debitovati, jer svojim ponašanjem i igrama u mlađim kategorijama Zvezde to i zaslužio. Veoma mi je drago i zbog toga što ga je u prvi plan gurnuo Dejan Stanković, pravi trener i veliki čovek, jer radi u interesu kluba i te dece koju vodi i forsira - kaže, za "Novosti", Nikola Lazetić, bivši igrač Crvene zvezde i reprezentativac (25 utakmica za nacionalni tim).

Iako je sa Dejanom Stankovićem bio saigrač još u mlađim Zvezdinim kategorijama, Nikola ističe da fudbalski razvoj svog bratanca posmtara isključivo sa strane.

- Od Markove sedme godine pa do danas, odgledao sam samo dve njegove utakmice. Nisam želeo da se pojavljujem i da se na bilo koji način pomisli da postoji nekakav naš uticaj. Mi smo sportska porodica, njegov otac i moj najstariji brat Miljan igrao je odbojku. Mlađi brat Žarko bio je u Partizanu, sada je uspešan trener Metalca. Marka savetujemo kako da se ponaša, da bude normalan, pristupačan i ne gleda nikog sa visine. Sam će biti zaslužan za sve što bude postigao u životu. I stvarno, on je skroman momak, ne izlazi, posvećen je fudbalu i zato brzo napreduje.

Nikola Lazetić iz perioda kada je bio kapiten Crvene zvezde/FOTO: N. Skenderija

Marko je kao mali sam izabrao Crvenu zvezdu, jedan od uzora bio mu je i sadašnji trener.

- Nisam ga ja ni odveo na "Marakanu" - dodaje Nikola. - Počeo je da trenira sa pet godina u školi fudbala na Autokomandi, koja je bila pod prismotrom Zvezde. Tako su ga snimili i uzeli. Uvek je pokazivao veliku želju i onda je sve polako išlo svojim tokom. Izrasta u pravog napadača, jedan od idola mu je Kristijano Ronaldo, tako da je visoko podigao letvicu. Ima i jednu lepu uspomenu sa sadašnjim trenerom. Za sedmi rođendan vodili smo ga u Udine na utakmicu i tada se slikao sa Dejanom Stankovićem kada je Inter bio u karantinu - otkriva Nikola.

LEPA SLIKA IZ ZVEZDE

POŠTO je i sam bio Zvezdino dete, Nikola Lazetić je srećan što njegov klub sve više forsira mlade igrače.

- Mnogo je lepa slika koju šalje Crvena zvezda, mnogo dobrih stvari je urađeno od kada je Zvezdan Terzić na čelu kluba. Protiv Rada ste videli sedmoricu igrača u timu ispod 21 godine. To je ono što svaki Zvezdin navijač voli, a za te mladiće pravi podstrek da budu uporni i veruju da će im se ostvariti dečački snovi. Kao što je meni, kada sam kao klinac došao iz Kosovske Mitrovice, živeo u internatu, pa debitovao sa 17 i po godina, a sa 18 godina igrao finale Kupa i osvojio trofej. To ostaje za čitav život urezano kao najlepša uspomena - ističe Nikola.

ILIĆ OSTAO REKORDER

MARKO Lazetić je sa 16 godina i deset meseci treći igrač na listi najmlađih Zvezdinih debitanata. Na prvom je i dalje vezista Ivan Ilić (16 godina i 18 dana) koji sada igra u Veroni, a odmah posle njega je Milko Đurovski (16 godina i 43 dana).

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati