REALNOST SRPSKOG FUDBALA: Igrače izbacili na ulicu, a oni tražili da spavaju na stadionu

Novosti online

29. 11. 2020. u 08:44

РЕАЛНОСТ СРПСКОГ ФУДБАЛА: Играче избацили на улицу, а они тражили да спавају на стадиону

Foto: M.Vukadinović

TRENER fudbalera Mačve Dragan Aničić odlučio je da progovori o problemima u šabačkom superligašu.

Od kako je kormilo napustio predsednik Ivica Kralj, nižu se problemi, te su pojedini igrači čak izbačeni iz svojih stanova.

Nemajući kud, tražili su od kluba da spavaju – na gradskom stadionu u Šapcu.

- Obećao sam pre izvesnog vremena da ću prestati da pričam o nedaćama koje nas već dugo vremena prate i da ću se fokusirati isključivo na teren i zbivanja na njemu, ali sam igrom slučaja primoran da to obećanje prekršim. Umesto da se situacija poboljšava, nama je iz nedelje u nedelju sve gore i gore. Pre dva dana zbog neplaćenih stanarina neki prvotimci su ostali bez stanova i tražili su da ih smestimo na stadionu. To me je baš ganulo pre svega kao čoveka, a ne kao trenera. Koliko god sam bio iznerviran time, toliko sam i ponosan koliko su ti mladi ljudi spremni da se žrtvuju za zajednički uspeh", rekao je Aničić i dodao.

- Kada u najvišem rangu nemate obezbeđene elementarne uslove, teško je pričati o igri i rezultatima. Doduše, imamo neka obećanja da će se sve popraviti, ali za sada sve ostaje na tome", podvukao je Aničić.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Miki

29.11.2020. 10:53

Pre svega potrebno je razgraniciti zelje i mogucnosti. Sport u Srbiji nema sistemski nacin finansiranja vec kako se ko snalazi. To je veoma tezko. Isti taj problem imaju mnoge zemlje. Mozda je resenje profesionalna liga sa 10 timova. Mozda vracanje na amaterski nivo sa nekoliko profesionalnih klubova koji se selekcionisu najtalentovanijim igracima iz cele zemlje. Ovako je tezko igracima,trenerima kao i ljudima koji vode klubove.