ŠTA ČEKA REPREZENTACIJU SRBIJE : Tumbaković i Kokeza zajedno odlaze?

N. I.

19. 11. 2020. u 19:23

NISMO zadovoljni rezultatima Mladena Krstajića, a Ljubiša Tumbaković ima samo jedan zadatak.

ШТА ЧЕКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ СРБИЈЕ : Тумбаковић и Кокеза заједно одлазе?

FOTO: N. Paraušić

Da odvede reprezentaciju na Prvenstvo Evrope. Ovo je u junu 2019. godine izjavio predsednik Fudbalskog saveza Srbija Slaviša Kokeza kada je posle "petarde" kojom je Ukrajina počastila Srbiju u Ljvovu, bilo jasno da je igra "orlova" očajna, a šanse da se kroz kvalifikacije ode na Prvenstvo Evrope minimalne.

Pokušali su zaobilaznom stazom, preko baraža Lige nacija, ali Tumbaković nije ispunio zadatak koji je stavljen pred njega. Mnogi su skloni da kažu da je to bio lak zadatak, sa samo dve nepoznate: Norveškom i Škotskom. Pola je urađeno kako valja, u drugoj polovini se debelo zabrljalo.

Zato će Izvršni odbor FSS u sredu, 25. novembra najverovatnije da se zahvali na saradnji Tumbakoviću. Onda će da se čeka žreb za Mundijal 2022. godine u Kataru, koji je zakazan za 7. decembar i kada se vidi u kojoj je grupi Srbija, onda će i da se priča sa nekim novim kandidatima za uvek vruću klupu. Lista se svela na tri imena: Dragan Stojković, Savo Milošević i Vladan Milojević.

Slično je i sa pozicijom predsednika FSS. Sve su glasnije spekulacije da će Slaviša Kokeza da ode na poziciju prvog čoveka projekta "Nacionalni stadion", a da su oko na njegov kabinet na Terazijama bacili generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, biznismen Milija Babović, predsednik niškog Radničkog Ivica Tončev, aktuelni zamenik predsednika Marko Pantelić. O ovome će se pričati na Skupštini FSS zakazanoj za 20. decembar.

Do tada, svi na terazijama čekaju da se slegne prašina posle šok-bombe koju je bacila Škotska prošlog četvrtka na teren stadiona "Rajko Mitić".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)