TUMBAKOVIĆ O OSTAVCI NE RAZMIŠLJA: Pitanje smene nije za mene

Novosti online

19. 11. 2020. u 08:53

Pričalo se o smeni Ljubiše Tumbakovića sa mesta selektora reprezentacije Srbije još od onog poraza Orlova od Škotske, ali je ubedljiva pobeda protiv Rusije i ostanak u B diviziji Lige nacija možda "kupila" novi mandat iskusnom stručnjaku.

ТУМБАКОВИЋ О ОСТАВЦИ НЕ РАЗМИШЉА: Питање смене није за мене

FOTO: EPA

U svakom slučaju, ostavku od strane Tumbakovića nećemo videti što je i sam selektor potvrdio posle meča sa Baćuškama.

"Bilo bi neozbiljno ako bih sada pravio analizu učinjenog u ova tri meseca. Krucijalna stvar ovog momenta je naš neuspeh, na tome se zadržava cela priča. Ne bežim od odgovornosti, ništa ne može da nas opere i da kad bismo dobili pet ovakvih utakmica. Ja se bavim uskostručnim stvarima, o ostavkama ne razmišljam. A o smeni, to je drugo pitanje i nije za mene", rekao je Tumbaković.

Osvrnuo se selektor i na učinjeno ove jeseni od strane Orlova.

"Svaki selektor prilagođava igru profilu igrača koje ima na raspolaganju. Moja želja je da pored tog direktnog fudbala naša reprezentacija ima i prepoznatljivost u igri, ali premalo je bilo vremena da se sve učini".

"Mi smo se otkako sam postao selektor okupili samo šest puta. Što se tiče igre sa dva špica, želeo sam to da probam i ranije, sa Mitrovićem i Jovićem, a i sa Vlahovićem, koji je pokazao da i na krilu može da odgovori i odbrambenim zadacima i da bude opasan po gol", jasan je bio selektor Orlova.

(TELEGRAF) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna