PETICIJA PROTIV MIHAJLOVIĆA: "Ugledni građani" Bolonje traže od srpskog trenera da se odrekne Arkana

Novosti online

11. 11. 2020. u 16:34

ПЕТИЦИЈА ПРОТИВ МИХАЈЛОВИЋА:  Угледни грађани Болоње траже од српског тренера да се одрекне Аркана

FOTO: EPA

SRPSKI trener Siniša Mihajlović od letos je počasni građanin Bolonje, ali zvanično još nije prošao ceremoniju u gradskoj kući, razlog je naravno korona.

Sada se međutim pojavila peticija koju je potpisalo nekoliko uglednih građana Bolonje koji smatraju da Miha mora da se odrekne "svog prijatelja Arkana" ako želi da i zvanično primi ključeve italijanskog grada!

Oni navode da je Mihajlović ranije otvoreno govorio o prijateljstvu sa pokojnim Arkanom, a smatraju da čovek koji ima takve prijatelje - ne zaslužuje da bude počasni građanin Bolonje.

- Arkan i ja smo bili prijatelji, ali sportski prijatelji. On je bio vođa navijača Crvene zvezde, kada sam ja igrao u Zvezdi, a kasnije je uvek bio na pripremama reprezentacije. I ne osećam se krivim što je Deju Savićevića i mene voleo više od ostalih. Ne želim da ga se odreknem jer bih bio licemer. Svi smo, uostalom, radili gluposti, kretenizme. I mi, i Hrvati. Ubijalo se s obe strane, zašto se lažemo, pa niko nije ni čist niti nedužan! Arkan je spasio život mojoj tetki. Bila je zarobljena od srpske strane, on ju je uočio i spasio zbog mene. To se ceni - govorio je Mihajlović o Arkanu 2016. godine.

Gradonačelnik bolonje, ali i ogromna većina gradskih većnika, nisu se obazirali na kritike nekolicine opozicionara ni kada su u julu doneli odluku o proglašenju, tako da je malo verovatno da će i ova peticija imati bil okakvog uticaja na proglašenje Mihajlovića počasnim građaninom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)