PRAVDA JE SPORA ALI DOSTIŽNA: Bivši fudbaler Liverpula dobio odštetu i javno izvinjenje zbog lažnih optužbi

Novosti online

04. 11. 2020. u 18:05

FUDBALER Kristal palasa i povremeni reprezentativac Francuske Mamadu Sako, dobio je spor protiv Svetske anti-doping agencije, koja ga je 2016. godine suspendovala na mesec dana zbog korišćenja stimulansa higenamina, koji uopšte nije na spisku zabranjenih supstanci UEFA!

ПРАВДА ЈЕ СПОРА АЛИ ДОСТИЖНА: Бивши фудбалер Ливерпула добио одштету и јавно извињење због лажних оптужби

Foto: EPA-EFE/Cath Ivill / POOL

Na stranu bivšeg fudbalera Liverpula stala je tada UEFA, ali ništa nije vredelo - Sako je zbog suspenzije morao da propusti finale Lige Evropa protiv Sevilje, a bio je i siguran putnik sa selekcijom Francuske na EURO...

- Srećan sam zbog sebe, moje familije i prijatelja, zbog svih koji su bili uz mene u ovom teškom periodu. Uvek sam verovao u moje advokate - prokomentarisao je Sako odluku.

S druge strane, VADA se u saopštenju izvinila francuskom internacionalcu.

- Žalimo zbog kleventičkih optužbi i izvinjavamo se. Prihvatamo da nismo smeli da iznosimo takve optužbe ni u prvom ni u drugom saopštenju nakon što je gospodin Sako oslobođen optužbi od strane UEFA.Prihvatamo činjenicu da gospodin Sako nije prekršio UEFA pravilnik o dopingu. Žalimo zbog štete koju je odluka VADA nanela reputaciji gospodina Sakoa svojim klevetničkim optužbama kao i zbog sramote koje su mu one donele.

VADA je prihvatila da isplati gospodinu Sakou određenu sumu novca na ime odštete i snosiće sve neophodne troškove koje je tokom cele situacije imao gospodin Sako - navodi se u saopštenju Svetske anti-doping asocijacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima