PRAVDA JE SPORA ALI DOSTIŽNA: Bivši fudbaler Liverpula dobio odštetu i javno izvinjenje zbog lažnih optužbi

Novosti online

04. 11. 2020. u 18:05

ПРАВДА ЈЕ СПОРА АЛИ ДОСТИЖНА: Бивши фудбалер Ливерпула добио одштету и јавно извињење због лажних оптужби

Foto: EPA-EFE/Cath Ivill / POOL

FUDBALER Kristal palasa i povremeni reprezentativac Francuske Mamadu Sako, dobio je spor protiv Svetske anti-doping agencije, koja ga je 2016. godine suspendovala na mesec dana zbog korišćenja stimulansa higenamina, koji uopšte nije na spisku zabranjenih supstanci UEFA!

Na stranu bivšeg fudbalera Liverpula stala je tada UEFA, ali ništa nije vredelo - Sako je zbog suspenzije morao da propusti finale Lige Evropa protiv Sevilje, a bio je i siguran putnik sa selekcijom Francuske na EURO...

- Srećan sam zbog sebe, moje familije i prijatelja, zbog svih koji su bili uz mene u ovom teškom periodu. Uvek sam verovao u moje advokate - prokomentarisao je Sako odluku.

S druge strane, VADA se u saopštenju izvinila francuskom internacionalcu.

- Žalimo zbog kleventičkih optužbi i izvinjavamo se. Prihvatamo da nismo smeli da iznosimo takve optužbe ni u prvom ni u drugom saopštenju nakon što je gospodin Sako oslobođen optužbi od strane UEFA.Prihvatamo činjenicu da gospodin Sako nije prekršio UEFA pravilnik o dopingu. Žalimo zbog štete koju je odluka VADA nanela reputaciji gospodina Sakoa svojim klevetničkim optužbama kao i zbog sramote koje su mu one donele.

VADA je prihvatila da isplati gospodinu Sakou određenu sumu novca na ime odštete i snosiće sve neophodne troškove koje je tokom cele situacije imao gospodin Sako - navodi se u saopštenju Svetske anti-doping asocijacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)