BIBRAS NATHO UVERAVA: Završiće se i ovo teško vreme

M. BLAŽIĆ

02. 11. 2020. u 08:10

POSLEDNjI dan oktobra i prva pobeda Partizana u mesecu.

БИБРАС НАТХО УВЕРАВА: Завршиће се и ово тешко време

FOTO: N. Paraušić

O težini stanja u kojoj se nalaze crno-beli dovoljno govori taj podatak uz primetno bledo izdanje tima čak i u utakmici u kojoj je Stanojevićev tim razbio maler desetog meseca u godini. Put ka pobedi pre svega važnoj za samopouzdanje osvetlio je iskusni izraelski vezista Bibars Natho iz penala na početku drugog poluvremena, da bi kasnije Marković popravio svoj i golgeterski učinak tima, ne i kompletan utisak.

Svašta je Natho pregurao sa saigračima u prethodnih 14 meseci u crno-belom dresu, ali i sam priznaje da do sada nije bilo ovoliko "sivih oblaka" nad klubom i ekipom.

- Za nas je došlo neko teško vreme. Ne igramo kako želimo i zbog toga smo pod pritiskom. Iz tog razloga je bilo važno da pobedimo, da vratimo pobednički mentalitet, kažemo sami sebi: "Momci, znamo i da pobeđujemo i da igramo fudbal". Imamo mnogo novih igrača, dosta povređenih, trener unosi nove zahteve i znamo da će izvući najbolje iz nas kako bismo igrali bolji fudbal u budućnosti - kaže Natho.

Kompozicija tima je daleko od idealne, pa i očekivane za šta po rečima Izraelca postoje objektivni razlozi.

- Imamo mnogo povređenih igrača, samim tim oni sa drugih pozicija moraju da uskaču. Problem je uskladiti celinu. S druge strane, momci kojima je trener ukazao šansu moraju da iskoriste priliku i pokažu zašto su u prvom timu. Nadam se da će demonstrirati kvalitet i igrati dobar fudbal, zbog sebe i zbog ekipe.

KRAJ JESENI ZA BAJBEKA

IMA Partizan tokom cele jeseni mnogo problema sa najofanzivnijim delom tima, a od pre dva dana oni se mogu okarakterisati kao alarmantni. Francuz Žan Kristof Bajbek je na poslednjem treningu pred utakmicu sa Mačvom doživeo tešku povredu zadnje lože i prema izveštajima iz kluba za njega je jesenji deo prvenstva završen.

Razlozi bledih partija i "ukočenosti" teško su dokučivi.

- Dođe u fudbalu vreme iskušenja. Što želite - ne ide. Bude muka i prepreka, svaki šut, svaki pas predstavlja problem. Imamo, ipak, iskusne igrače, zajedno ćemo naći način da prevaziđemo ovaj trenutak. Siguran sam da će u budućnosti sve ići lakše, lepše i bolje i da ćemo igrati bolji fudbal sa dosta golova. Stvaramo šanse, doći će i pogoci.

Promena na klupi, zasada, nije donela boljitak u igri Partizana.

- Potrebno je vreme da se implementiraju nove ideje i način igre, jer svaki trener ima drugačiju viziju. A okolnosti nam nisu išle naruku. Em smo doveli nove igrače, neki od njih su dugo pauzirali, onda je skoro pola tima bilo rasuto po nacionalnim selekcijama, neki su dugo vukli povrede. Nismo imali vremena za normalan trening kako bismo usvajali nove ideje.

Na kraju jaka i optimistična poruka.

- Ovo nije pitanje da li može bolje. Mora! Fudbal je dinamična igra i sve može da se promeni za nedelju, dve. Iskreno se nadam da će se to videti brzo, možda je čak pobeda nad Mačvom početak novog vremena. Naš tim prolazi kroz težak period, a postoji rečenica: "Na muci se poznaju junaci". U ovim vremenima možete da vidite koliko su pojedinci ili tim dobri, da možemo da se vratimo na pravo mesto! Ako smo dobri - vratićemo se. Ako nismo - nismo dovoljno dobri za ovaj tim - zaključio je Natho.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024