MLADI IGRAČ PARTIZANA NOVI ČLAN SITIJA: Stevanović je zaslužni "građanin"

N. ILjUKIĆ

31. 10. 2020. u 20:33

MANČESTER siti je dugo gledao, dugo je i vagao i na kraju doneo odluku da za 8,5 miliona evra kupi najtalentovanijeg fudbalera Partizana Filipa Stevanovića.

МЛАДИ ИГРАЧ ПАРТИЗАНА НОВИ ЧЛАН СИТИЈА: Стевановић је заслужни грађанин

FOTO: M. Vukadinović

Ovaj 18-godišnji "vunderkind" crno-belih koji izlazi iz fabrike talenata u Sportskom centru "Teleoptik" u Zemunu samo je jedan od mnogobrojnih klinaca iz Partizanove fudbalske škole koji je skaute inostranih klubova uverio da - vredi.

- Fudbalski klub Partizan ima zadovoljstvo da objavi transfer Filipa Stevanovića u Mančester siti u zimskom prelaznom roku 2021. godine. Transfer Filipa Stevanovića u jedan od najvećih evropskih klubova predstavlja značajnu potvrdu dobrog i napornog rada svih struktura kluba - saopšteno je juče zvanično iz Humske 1.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura je, posle prošlogodišnjeg dogovora sa Monakom oko prodaje Strahinje Pavlovića za deset miliona evra, sada napravio još jedan vrhunski poslovni potez. Ako se uzme u obzir da je nedavno i Nigerijac Umar Sadik prodat španskoj Almeriji za pet miliona evra, jasno je da su crno-beli više nego uspešno odradili posao i u ovom letnjem prelaznom roku koji se, kao i svuda na planeti, odvijao u uslovima pandemije virusa korona, kada ceo svet funkcioniše po "onlajn" principima.

Dakle, Stevanović će do kraja sezone u kojoj crno-beli nikako da uhvate pravi ritam igara, forme i rezultata, biti u sastavu sa svojim brojem 80 na dresu. Posle zoga ga čeka odlazak u ekipu Pepa Gvardiole, iako posteje i mišljenja da će odmah biti prosleđen na pozajmicu u neku od Sitijevih "filijala".

NAJSKUPLjI TRANSFERI PARTIZANA

1. Mateja Kežman (2000. godina) PSV 14 miliona evra

2. Stefan Savić (2011) - M. siti 12 miliona
3. Strahinja Pavlović (2019) - Monako 10 miliona
4. Lazar Marković (2013) - Benfika 10 miliona
5. Predrag Mijatović (1993) - Valensija 10 miliona
6. Filip Stevanović (2020) - M. siti 8,5 miliona

Zanimljivo je da je Filip Stevanović drugi igrač Partizana koji iz Humske odlazi u Mančester siti. Prethodno je u 2011. godine u taj klub otišao crnogorski reprezentativac Stefan Savić, koji danas igra u madridskom Atletiku. U Premijer ligu su još iz Partizana odlazili Zoran Tošić 2007. godine u Mančester junajted za sedam miliona evra i Radosav Petrović 2011. godine u Blekburn za 3,3 miliona evra.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri