PRVI GOL NAM SASEKAO KRILA: Dušan Savić tvrdi da je detalj iz 64. minuta izbacio Zvezdu iz koloseka

Z. ĆOROVIĆ

23. 10. 2020. u 22:00

ZVEZDINE nade da napravi iznenađenje, ugasile su se u 64. minutu kod prvog gola Hofenhajma. Za legendu crveno-belih Dušana Savića, to je bio sporan i preloman momenat koji je izbacio ekipu iz koloseka i odveo je u poraz (2:0), iako je ostavila dobar utisak na startu Lige Evrope.

ПРВИ ГОЛ НАМ САСЕКАО КРИЛА: Душан Савић тврди да је детаљ из 64. минута избацио Звезду из колосека

Foto: FK Crvena zvezda

- Do primljenog pogotka Zvezda nije bila inferiorna, imala je dve, tri prilike pred golom Hofenhajma gde je moglo da se i srećnije završi - analizira Savić u razgovoru za "Novosti". - Vođstvo Nemaca posle odluke sudije da ne prekine igru, unelo je nervozu zbog te dileme da li je bio faul nije. Prvi gol je sasekao krila igračima, zato što je došao iz situacije koja je bila sporna. Lako je nama što smo gledali preko televizije da sudimo i procenjujemo kada se sporni detalj ponovi pet, šest puta iz različitih uglova. Međutim, igrači u tom trenutku na terenu drugačije reaguju. Sve je to ostavilo posledice na njihovu koncentraciju i igru u nastavku.

Po mišljenju Savića, posle solidne partije u Nemačkoj još je rano za prognoze koliko ovaj tim Zvezde ima štofa za prolećno odelo.

- Videćemo, sve zavisi od sledeće dve utakmice sa Liberecom i Gentom. Obe smo domaćini i ukoliko bismo ostvarili pobede, onda bismo mogli da razmišljamo o proleću u Evropi. Posle tih mečeva na "Marakani" imaćemo jasnu sliku o tome kakve su nam šanse da se plasiramo dalje.

NE IGRAJU DRESOVI

CRVENA zvezda je protiv Hofenhajma igrala u dresovima koji su dizajnirani u Duletovo i Pižonovo vreme, pa su navijači brzo primetili da bi sigurno i pobedila u Nemačkoj da je u svom timu imala asove takvog kalibra.

- Ha, ha, pa ne igraju dresovi - kroz smeh će Savić. - Lepa je ta retro-varijanta. Neka se i ova generacija potrudi da doživi slavu igrača koji su igrali u tim dresovima 1978. i 1979 godine.

Čuveni golgeter savetuje da je ovom Stankovićevom timu potrebnija bolja efikasnost.

- Ništa u meču sa Nemcima nije bilo specijalno da bismo mogli da kažemo kako smo videli nešto što do sada nismo. Zvezda je pokušala da igra svoju igru, pokušala je i da drži loptu i bude ofanzivna i da stvora šanse, ali nismo imali efikasnost pred golom. Kao što sam rekao, sporan prvi gol Hofenhajma je prelomio meč.

Uvek Dule Savić podržava mlade igrače i često ponavlja da Zvezda ne može da bude prava i jaka bez njene dece.

- Eraković i Nikolić su na ovom meču bili u prvom planu, tu su Gavrić, Petrović, Radulović... Dobro je što u našem prvenstvu postoji ta obaveza sa bonus igračima. Mada bih ja više voleo da igraju bez tog propisa. Mislim da je najvažnije da li ćemo uspeti da ih zadržimo, da u naredne dve, tri godine ne odu u inostranstvo. Zvezda je na putu da ima kostur tima iz svog omladinskog pogona, to je uvek donosilo uspeh - zaključuje Savić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu