OBRADOVIĆ RAZOČARAN: Totalno bez organizacije

V. N.

13. 10. 2020. u 21:44

TRENER košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović rekao je da nije zadovoljan igrom njegove ekipe u večerašnjem porazu od Žalgirisa u Evroligi.

ОБРАДОВИЋ РАЗОЧАРАН: Тотално без организације

FOTO: KK Cibona/Željko Baksaj

- Žalgiris je zaslužio pobedu, bili su strpljiviji i fizički bolji, uradili su šta su hteli. Mi smo imali lošu energiju, nismo mogli da odgovorimo. Moramo da budemo pametniji u nekim delovima igre bili smo nestrpljivi, imali teške i loše šuteve. Nisam srećan kako smo odigrali, moramo da izvučemo pouke iz ovog meča", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Košarkaši Zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Žalgirisa sa 69:75, u utakmici trećeg kola Evrolige. U poslednjoj četvrtini Zvezda je imala period od više od šest minuta bez koša.

- Uzimali smo mnogo teške šuteve, u nekim momentima bez organizacije. Mi smo govorili kako treba da se odvija utakmica, ali nismo bili skroz psihički u igri. Ne može na kraju utakmice da ti neko pokazuje kako se dobijaju tako važne utakmice sa slobodnih bacanja, gde praviš faul na način kojim napraviš. Tako velike ekipe pobeđuju manje ekipe. I kad si u bonusu šutiraš za tri poena, umesto da vidiš da li možeš iz reketa da otvoriš bolji šut", naveo je on.

Žalgiris je imao 11 skokova više od Zvezde, a trener beogradskog tima rekao je da je to važan faktor, pošto se iz toga prave poeni ali i samopouzdanje ekipi.

- Mi na tome insistiramo, svaki dan pričamo o tome. Da li su možda imali bolju psihičku pripremu. Ako ti u nekim fazama fali realizacija ili neko od igrača, tebi ne može da manjka energija ili želja da pobediš u fizičkoj borbi. Tu smo malo izgubili i to ne sme da se dešava", naveo je Obradović.

Zvezda bi u sredu ujutro trebalo da putuje u Francusku na utakmicu sa Asvelom, čija je večerašnja utakmica protiv Panatinaikosa otkazana zbog velikog broja zaraženih igrača francuskog tima.

Obradović je rekao da ne zna šta da očekuje, ni da li će se utakmica uopšte igrati.

- U vazduhu je tenzija te vrste, ko je bio u prisustvu igrača koji su imali koronu. To je pitanje za druge ljude, ako se sve odvija normalno i dobijemo savet da idemo da igramo ponašaćemo se profesionalno, ići ćemo da igramo", naveo je Obradović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati