DA LI JE OVO MOGUĆE? Pogledajte šta vozi Roberto Bađo, ikona italijanskog fudbala

Novosti online

12. 10. 2020. u 15:57

FOTOGRAFIJA koju je na društvenim mrežama objavila Valentina Bađo, ćerka velikog Roberta, izazvala je puno komentara među fudbalskim fanovima u Italiji.

ДА ЛИ ЈЕ ОВО МОГУЋЕ? Погледајте шта вози Роберто Бађо, икона италијанског фудбала

Foto: Instagram

Valentina je Roberta fotografisala kako negde na selu, usred šume gura trošnu, istrošenu Fiat Pandu, automobil koji se u stanju u kakvom je ovaj, na tržištu može pronaći i do nekoliko stotina evra.

Upravo ta činjenica, da dobitnik Zlatne lopte iz 1993. godine te jedan od najvećih italijanskih igrača svih vremena vozi staru i trošnu krntiju oduševila je fanove.

- Dakle, Bog ima Pandu 4x4. Presrećan sam što vas vidim, napisao je jedan od obožavatelja.

Bađo je uvek igrao drugačiji fudbal. Njegova imaginacija i talent su bili nestvarni, na svakoj utakmici je dokazivao kako je fudbal prelep sport, a sa druge strane nikad nije voleo svetla reflektora i bežao je od statusa zvezde koji mu je pripadao. Skromnost mu je bila čak i veća od fudbalskog znanja.

Foto arhiva VN

 

Njegov transfer iz Fiorentine u Juventus 1990. godine najkontroverzniji je u istoriji Italije, tada su izbili neredi na ulicama Firence, a Bađo zapravo nikad nije ni želeo napustiti Viole.

Igrao je još u Milanu i Interu, ali u Bolonji i Breši, u kojoj je završio karijeru 2004. godine, najviše je uživao. Tada je igrao za sebe i za „raju”. Zato su ga navijači i saigrači toliko voleli.

Bađo je svojim golovima odveo Italiju do finala SP-a 1994., a fotografija njegovog promašaja penala u utakmici za zlato protiv Brazila postala je slavna.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)