POTRESNA PRIČA ROMELU LUKAKUA: Moji roditelji nisu jeli da bih ja imao da jedem

Novosti online

12. 10. 2020. u 10:38

ПОТРЕСНА ПРИЧА РОМЕЛУ ЛУКАКУА: Моји родитељи нису јели да бих ја имао да једем

FOTO: EPA

REPREZENTATIVAC Belgije i napadač Intera Romelu Lukaku osvrnuo se na svoje detinjstvo.

Lukaku je otkrio da nije imao nimalo bezbrižno detinjstvo, njemu su na putu do zvezda pomogli roditelji koji su se žrtvovali za njega. 

"Otac me je svaki dan učio disciplini i ispravnom mentalitetu, kako na terenu, tako i u životu. Naučio me je da poštujem svakoga, da se pozdravim, da gledam ljude u oči. To su jednostavne stvari, ali mi pomažu svakodnevno", izjavio je Lukaku.

Profesionalnu karijeru počeo je kao 16-godišnjak u Anderlehtu. 

"Otac mi je pokazivao snimke svojih golova, a među njima i jedan protiv Anderlehta. Taj sam zapamtio jer ga je postigao protiv mog omiljenog tima. Očajnički sam želeo da igram za Anderleht, to je jedan od mojih snova koji mi se ostvario". 

Govorio je i o svojoj majci. 

"Kada je moj otac prestao da igra fudbal, imao sam šest godina. Majka je dobila dijabetes. Prošli smo kroz težak period, majka nije imala novca, radila je u restoranima, a moj brat i ja smo išli sa njom nakon utakmica. Moji roditelji nisu večerali kako bih ja mogao jesti", rekao je Lukaku. 

Belgijanac se svakog dana trudi da se oduži mami. 

"Svaki put kada postignem gol napravim slovo "A" kako bih ga posvetio svojoj majci Adolfini. Bez nje ne bih postao ono što sam danas", rekao je Lukaku! 

Lukaku je na početku sezone postigao tri gola, prethodne sezone postigao je 34 pogotka u svim takmičenjima. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)