TUMBAKOVIĆ BESAN: Zašto samo negativne misli?

Tanjug

05. 10. 2020. u 14:10

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Srbija Ljubiša Tumbaković ponovio je da utakmica protiv Norveške u baražu za odlazak na EURO nije presudna za budućnost srpskog fudbala.

ТУМБАКОВИЋ БЕСАН: Зашто само негативне мисли?

Foto: M.Vukadinović

On je na onlajn konferenciji za medije istakao da je previše negativnih misli, a sve nakon pitanja da li će podneti ostavku u slučaju poraza u Oslu.

- Pričamo paušalno, zašto bih odlazio sa klupe, ovo je posao kao i svaki drugi? Naravno da nikad nisam pobegao, neću ni ovoga puta. Vodio sam milion utakmica i vodiću i dalje. Ako razumišljamo negativno kao neki, onda ne treba ni da sarađujemo. Ovo je sport, trebalo bi u tom pravcu da razmišljamo. Ako tako razmišljamo pre meča, onda neće biti ništa. Ima i drugih poslova u životu da se radi", rekao je Tumbaković.

On je dodao da će ekipa do utakmice u Oslu praktično imati samo jedan trening i otkrio da ne može da računa na Nikolu Maksimovića i Miloša Veljkovića.

- Iz Napolija ne puštaju Maksimovića, traže da ostane tamo, kao i svi drugi igrači kluba, u karantinu, Sa druge strane, Verder pušta Veljkovića samo direktno u Oslo i nazad", rekao je selektor.

Prema njegovim rečima, stručni štab je maksimalno pripremio utakmicu, Norveška je skautirana do sitnica.

- Odgledali smo poslednjih 15 njihovih mečeva. Sve se zna, ali opet, jedan detalj promeni utakmicu". Ono što me raduje jeste da će naši igrači sada sigurno biti u mnogo boljoj formi nego u septembru jer sad imaju iza sebe četiri-pet utakmica" .

Utakmica između Norveške i Srbije igra se u četvrtak od 20.45 sati.

Pobednik tog duela u novembru će, na domaćem terenu, dočekati boljeg iz meča Škotska - Izrael u finalu baraža C Lige nacija.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina