DAMJAN DANIČIĆ ZA "NOVOSTI": Rođen sam u Zagrebu, ali izbor je Srbija

N. Iljukić

01. 10. 2020. u 21:58

PRVOTIMAC Dinama iz Zagreba Damjan Daničić je na spisku selektora mlade reprezentacije Srbije.

ДАМЈАН ДАНИЧИЋ ЗА НОВОСТИ: Рођен сам у Загребу, али избор је Србија

Damjan Daničić dok je nosio dres Voždovca Foto N. Skenderija

Ilija Stolica ovog 20-godišnjeg momka koji je rođen u Zagrebu prati već dugo, a trener Dinama Zoran Mamić je u talentu ovog levog beka video nešto mnogo više od onoga što je punih deset godina pokušala da vidi Crvena zvezda ili Vožovac u poslednjih godinu dana.

Srpski tabliodni mediji su, po starom i lošem običaju, pokušali ovih dana da pronađu "žicu" koja, naravno, nema nikakve veze sa sportom i zdravim razumom, pošto (gle čuda) jedan fudbaler zagrebačkog Dinama, eto, igra za Srbiju.

- I ja sam primetio da deo srpskih medija pokušava da priču odvede u smeru koji je potpuno bespotreban - poručio je iz Zagreba za "Novosti" Damjan Daničić. - Ja sam pre 20 godina rođen u Zagrebu i veći deo života sam proveo u Beogradu. U Zvezdi nisam dobio šansu i najblaže rečeno nismo našli zajednički jezik, iako sam tamo proveo punih deset godina u mlađim kategodijama. U Voždovcu sam bio godinu dana, a sadašnji selektor mlade reprezentacije Ilija Stolica je pratio moj rad i kada sam bio pozivan u selekcije do 16, 17, 18 i 19 godina. Ali sam skoro uvek dogurao samo do šireg spiska kandidata.

BITNE SU SAMO POBEDE SRBIJE

DAMJANA Daničića su ovih dana pokušali da uvuku i u priču o tome šta navijači sa ove ili one strane Save "misle" o tome što jedan igrač sa "Maksimira" dolazi na prozivku "orlića".

- To zaista ovde u Zagrebu nije nikom zanimljivo. Nadam se da više nikome ni u Beogradu neće da bude zanimljivo. Voleo bih da mlada reprezentacija Srbije zaređa sa pobedama. Samo to je važno - poručuje levi bek Srbije Damjan Daničić.

Iako ima i srpsko i hrvatsko državljanstvo, Daničić nije imao dilemu čiji nacionalni dres će da obuče.

- Srbija je moj izbor i ako treba i peške ću da dođem na prozivku u Beograd - šali se Daničić. - Imao sam sreću da dobijem poziv iz Dinama u kojem sam od starta ovogodišnje lige stekao i status standardnog prvotimca. Radim u ubedljivo najorganizovanijem klubu na Balkanu. Ljudi koji vode Dinamo, moji saigrači i javnost u Hrvatskoj ne pridaju nikakvu senzacionalističku pažnju pozivu za mladu reprezentaciju. Voleo bih da i novinari u Srbiji shvate da je fudbal moj posao, da je odlazak na trening u stvari odlazak na radno mesto. Ne znam šta je tu bilo kome čudno - dodaje Daničić i na potpuno prirodan način spušta loptu na zemlju, iako deo medija u Srbiji zna, bez ikakvog razloga, da loptu pumpa dok ona ne pukne!

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!