I BAVARCI SU, IPAK, SAMO LJUDI: Bajern stao protiv Hofenhajma posle 23 vezane pobede u svim takmičenjima

M. Bl.

28. 09. 2020. u 22:30

VEST dana u fudbalskoj Evropi u nedelju je glasila - Bajern je poražen!

И БАВАРЦИ СУ, ИПАК, САМО ЉУДИ: Бајерн стао против Хофенхајма после 23 везане победе у свим такмичењима

Hofenhajm postiže vodeći gol Foto AP

Posle 32 meča bez izgubljenog duela i 23 uzastopne pobede Bavaraca u svim takmičenjima, mnogi koji nisu gledali utakmicu u Hofenhajmu su verovatno dobro protrljali oči kako bi se uverili da informacija nije iz kategorije "nije se desilo". Četa Hansija Flika je posle skoro deset meseci pokazala da je ipak čine ljudi od krvi i mesa i da i Miler, Gnabri, Sane i društvo imaju pravo na slab dan (1:4).

Davno je bio 7. decembar, kada je četa Hansija Flika posle poraza od Leverkuzena na "Alijanc areni" doživela drugi vezani neuspeh na gostovanju Borusiji iz Menhengladbaha. Senke sumnje iz perioda kada je Niko Kovač sa klupe predvodio Bajern su se ponovo rodile, a onda je usledila serija prekinuta u nedelju protiv Hofenhajma, tokom koje su puleni Hansija Flika upisali 31. pobedu i samo jedan remi na svom terenu u duelu sa Lajpcigom (0:0).

Očekivano, za brojne nemačke i evropske medije debakl u predstavlja "osmo svetsko čudo", ali je u Bajernu tih šokantnih 90 minuta prihvaćeno potpuno mirno.

- Zasluženo smo poraženi i ne želim da tražim opravdanja u umoru, nedostatku koncentracije ili bilo čemu trećem. Fudbaleri Hofenhajma su bili čvršći u duelima, konkretniji i brži u polju i njihova pobeda je čista kao suza - istakao je Tomas Miler posle utakmice.

Trener Bavaraca Hansi Flik je bio kratak i konkretan.

- Svaki poraz boli, posebno ovako ubedljiv. Jasno je da čak i nama to mora da se dogodi u nekom trenutku, ali sam i pored neuspeha zadovoljan mentalitetom tima.

U timu koji će ostati upamćen kao neko ko je "pokvario savršenu mašinu" kratku, ali zapaženu rolu je odigrao naš reprezentativac Mijat Gaćinović. Srbin je ušao u igru u 59. minutu umesto Baumgartnera i tokom narednih pola sata bio jedan od boljih u ekipi koja je "podebljala" poraz Bajerna za pamćenje sa još dva gola.

JUVE IZ 1992/1993. OSTAO REKORDER

BAJERN je porazom protiv Hofenhajma zaustavljen posle serije od 23 uzastopne pobede, pa tako nije ugrožen rekord velškog Nju Sejntsa od 27 trijumfa u sezoni 2016/2017.

Kada su u pitanju nizovi mečeva bez poraza, rekord je i dalje vlasništvo Juventusa, koji 1992. i 1993. nije znao za neuspeh čak 42 utakmice uzastopno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna