ČUPIĆ ZA "NOVOSTI": Moj Ararat je ofanzivan, ako prođemo napašćemo Zvezdu

Đ. S.

19. 09. 2020. u 09:10

POBEDNIK duela između Ararata (Jermenija) i Celja (Slovenija) čeka Crvenu zvezdu 1. oktobra na poslednjem stepeniku staze koja vodi u grupnu fazu Lige Evrope.

ЧУПИЋ ЗА НОВОСТИ: Мој Арарат је офанзиван, ако прођемо напашћемо Звезду

FOTO: Tanjug/AP

To je odlučeno na jučerašnjem žrebu u Nionu, a može se reći da su fudbaleri srpskog šampiona imali sreće. Fortuna ipak nije potpuno bila naklonjena crveno-belima, pošto će i treći put u ovogodišnjim evrokvalifikacijama ići na gostovanje.

Jermenski predstavnik je mlad klub, koji je preuzeo jedan od najbogatijih ljudi bivše sovjetske države, Samvel Karapetjan. U drugom kolu kvalifikacija su slavili protiv Fole Eš, posle velikog preokreta i povratka sa igračem manje pri deficitu od dva gola razlike (4:3).

- Nadao sam se lakšem protivniku u slučaju da prođemo Celje, ali imamo šanse i protiv Zvezde. Naravno, to prvo podrazumeva da pobedimo i slovenački tim koji je favorit, ali pokazali smo karakter protiv Fole Eš i da smo neugodni - kaže Stefan Čupić, golman Ararata za "Novosti" i dodao:

- Mi smo mlad klub, i tim je sastavljen uglavnom od stranaca. Najpoznatiji igrač nam je Joan Gufran, nekadašnji fudbaler Njukasla. Trener nam je Španac David Kampanja, i insistira na ofanzivnom fudbalu. Ako budemo igrali sa crveno-belima, nećemo se braniti, napašćemo ih, to je naš stil.

STANKOVIĆ: OBA TIMA NEUGODNA

UVEREN je trener Zvezde Dejan Stanković, da ukoliko budu na visini zadatka, njegovi momci mogu do grupe LE.

- Ko god da prođe u meču Ararat - Celje je neugodan rival. Trudim se uvek da razmišljam o mojoj ekipi, o onome šta mi treba da uradimo da bismo pobedili. Ako budemo odigrali onako kako znamo i umemo, verujem da ćemo ostvariti uspeh i plasman u Ligu Evrope - rekao je Stanković.

Kada je u pitanju Celje, oni su ovog leta senzacionalno prvi put u istoriji postali šampioni Slovenije, remijem u poslednjem kolu prvenstva sa ljubljanskom Olimpijom (2:2).

FAVORITI Gavrić i trrner Dejan Stanković/FOTO:AP

Ipak, od tada su uspeli da zabeleže samo jednu pobedu, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Dandalka. Od tada, dva poraza u domaćem prvenstvu (Domžale i Mura), jedan remi (Aluminij), kao i opraštanje od elite, od Moldea (1:2).

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna