MARSEJ UPOZORIO NA PRETNJE SMRĆU ALVARU: Nastavak sukoba nemilih scena u Parizu

Beta

15. 09. 2020. u 10:58

МАРСЕЈ УПОЗОРИО НА ПРЕТЊЕ СМРЋУ АЛВАРУ: Наставак сукоба немилих сцена у Паризу

Foto: AP

FUDBALSKI klub Pari Sen Žermen podržao je svog fudbalera Nejmara, koji je Alvara Gonzalesa optužio za rasizam, dok je Olimpik Marsej danas upozorio na pretnje smrću tom igraču.

- Nema mesta za rasizam u društvu, fudbalu ili našim životima", navodi se u saopštenju Pari Sen Žermena, koji je takođe naveo da "snažno podržava" Nejmara i da podržava i da se raduje istrazi Lige jedan.

Utakmicu dva kluba u nedelju u Parizu, u kojoj je Olimpik u Ligi jedan pobedio sa 1:0, obeležio je incident u finišu, kada je isključeno čak pet igrača, od čega tri iz PSŽ-a.

Među isključenim je i Nejmar, koji je sa leđa, rukom u glavu udario Alvara, a crveni karton je dobio posle intervencije iz VAR sobe.

Dvojica fudbalera su se i pre toga sukobila i međusobno vređala.

Nejmar je posle utakmice optužio Alvara za rasizam i pozvao nadležne da koriste VAR i razjasne stvari.

Saopštenje je izdao i Olimpik, koji je naveo da Gonsales nije rasista.

- Gonsales nije rasista i to je pokazao svakodnevnim ponašanjem od kad je došao u klub. Isto su svedočili i njegovi saigrači. Olimpik je simbol antirasizma u francuskom prfesionalnom sportu", navode iz Olimpika.

Klub iz Marseja je upozorio na "ozbiljne posledice" puštanja privatnih telefonskih brojeva Gonsalesa i njegove rodbine u brazilskim medijima i na društvenim mrežama.

To je, kako se navodi iz kluba, dovelo do "stalnog uznemiravanja i pretnji smrću".

Pred kraj utakmice u Parizu, igrač PSŽ-a Leandro Paredes udario je Darija Benedeta, što je izazvalo sukob na centru igrališta.

Pored dvojice fudbalera, isključeni su još Lajvin Kurzava iz PSŽ-a i Žordan Amavi iz Marseja, kao i naknadno Nejmar.

Nejmar je o rasizmu prvo informisao četvrtog sudiju, a potom je to ponovio u kameru, da bi nakon toga reagovao na društvenim mrežama.

Gonsales je negirao rasizam i optužio Nejmara da je loš gubitnik.

Disciplinska komisija Lige jedan će se sastati u nedelju da ispita slučaj i u donošenju odluka koristiće izveštaje arbitara i snimke sa utakmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)