EPILOG TUČE NA "PARKU PRINČEVA": Oglasila se i ministarka sporta Francuske

ČETRNAEST žutih kartona, pet crvenih, opšta tuča, optužbe za rasizam i još uvek nijedan bod za ovogodišnjeg finalistu Lige šampiona Pari Sen Žermen posle dva odigrana kola domaćeg prvenstva!

ЕПИЛОГ ТУЧЕ НА ПАРКУ ПРИНЧЕВА: Огласила се и министарка спорта Француске

Čarke na "Parku prinčeva" Foto AP

To je neslavni epilog francuskog derbija između pariskih "svetaca" i Olimpika iz Marselja, koji je pripao gostima s mora, rezultatom 1:0. Bila je to, inače, prva pobeda fudbalera iz mediteranske luke protiv velikog rivala iz prestonice posle više od devet godina.

Posle "spektakla" na "Parku prinčeva" oglasila se danas i ministarka sporta Roksana Marasineanu porukom da je šokirana svime što se dogodilo.

Sve se zakuvalo još u prvom poluvremenu. Nejmar je optužio odbrambenog igrača gostiju Alvara Gonzalesa da mu je naneo rasističke uvrede u 37. minutu, i to tako što mu je, uz psovku na španskom, uputio i reč "majmune".

Do "eksplozije" je došlo u nadoknadi vremena, u opštoj tuči, uz četiri crvena kartona, dok je posle pregledanog snimka, Nejmar bio peti isključeni igrač, jer je dlanom Alvara lupio po potiljku.

Alvaro je posle meča opovrgao Nejmarove optužbe i poručio da "treba znati gubiti". Usledila je razmena tvitova koja je potrajala do zore:

- Žao mi je što ga nisam udario - napisao je Nejmar i istakao da više ne poštuje Alvara.

NA DNU POSLE 36 GODINA

PSŽ, na početku prvenstva, posle dve odigrane utakmice, ostao je na začelju tabele, u društvu sa Strazburom i Dižonom, što nije viđeno poslednjih 36 godina. Trener "svetaca" Tuhel je i pored svega bio zadovoljan igrom svojih pulena, bez obzira na rezultat.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri