VRAĆA SE NAJBOLJI FUDBAL: Kreću Premijer liga i Primera

UTAKMICAMA Fulama i Arsenala (13.30), kao i Eibara i Selte (16.30), započeće sutra novi ciklus najatraktivnijeg evropskog fudbala.

ВРАЋА СЕ НАЈБОЉИ ФУДБАЛ: Крећу Премијер лига и Примера

Aleksandar Mitrović Foto EPA

Na teren se posle nešto drugačije letnje pauze, prouzrokovane svetskom pandemijom, vraćaju fudbaleri klubova iz Premijer lige i La lige i započinju ciklus bez navijača, ali sa istim ambicijama, i snovima.

A snovi su posle 30 godina za navijače Liverpula ovog leta postali realnost. Titula je osvojena na dominantan način, a isti zadatak je Jirgen Klop izdiktirao svojim pulenima i pred start nove sezone. Da su te namere poduprete aktivnošću na pijaci, i nisu - doveden je samo bek iz Olimpijakosa Kostas Cimikas (13 miliona), dok je sa pozajmice iz Herte vraćen i Marko Grujić, čija je sudbina na "Enfildu" i dalje nepoznata. Međutim, Čelsi je trošio i za Liverpul pošto su nove akvizicije koštale oko 250 miliona evra. Frenk Lampard je dobio Hakima Ziješa, Tima Vernera, Kaija Haverca, Tijaga Silvu i uz Mančester siti oformio triling engleskih timova koji bi će pretendovati na tron. To verovatno ne važi za Mančester junajted, u kojem bi Nemanja Matić trebalo da zagospodari sredinom terena. Od srpskih fudbalera ipak bi najveća svetla pozornice trebala da bude uperena u Aleksandra Mitrovića koji danas napada Arsenal, i dugoročno gleda ka ostanku Fulama u elitnom rangu. To će biti cilj i Luki Milivojeviću sa Kristal palasom, koji takođe figurira za donji dom Premijer lige.

- Cilj je ostanak u ligi. Sezona je duga, ali kada god nas nas neko nokautira, podićemo gard, i nastaviti da se borimo - rekao je trener Fulama, Skot Parker.

Da bi sa Ostrva prešli u Španiju, neophodno je preći kanal La Manš, a to umalo da učini i Leo Mesi, samo u suprotnom pravcu. Ipak, do raskola magičnog Argentinca i Barselone nije došlo, mada je jasno da Mesi nije ostao svojevoljno. I to će možda biti i najveća dilema kada je fudbal na Pirinejima u pitanju: Kako će i da li će Ronald Kuman uspeti da preporodi Barselonu sa nezadovoljnim Leom?

U Madridu je potpuno drugačija situacija, Zinedin Zidan nije pravio kadrovske promene, a osim povratka Martina Edegarda, Real je ostao maltene ista ona ekipa koja je u foto-finišu minulog šampionata podigla pehar. Samo što je to učinila praktično bez Edena Azara i Luke Jovića, od kojih se ove sezone očekuje da zablistaju. Od ostalih Srba u Španiji, najviše protagonizma bi trebalo da ponesu Nemanja Gudelj (Sevilja), Marko Dmitrović (Eibar) i Nemanja Maksimović (Hetafe).

KVOTE ZA TITULU

ENGLESKA

Mančester s. 1,8

Liverpul 3

Čelsi 10,67

ŠPANIJA

Real Madrid 1,72

Barselona 2,6

Atletiko 8,33

BOGATSTVO ZA HAVERCA I VERNERA

OSIM Čelsija, ostale ekipe nisu mnogo trošile, najviše zbog korone. Stoga i ne čudi podatak da su Nemci Timo Verner (64 miliona) i Kai Haverc (80) najskuplja pojačanja u oba takmičenja, Treće mesto zauzima Miralem Pjanić (Barsa), koji je došao kao zamena za Artura u "trampi" sa Juventusom, ali u knjigama se vodi cena od 45 miliona.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)