SANIČANIN DEBITOVAO ZA BiH: Čestitao mi je i Princ

S. BAJIĆ

11. 09. 2020. u 20:39

ČESTITKE sa svih strana. Siniša Saničanin (25), stameni štoper Vojvodine, debitovao je za reprezentaciju BiH u utakmicama Lige nacija, sa Italijom u Firenci (1:1) i sa Poljskom u Zenici (1:2), kao jedan od četvorice fudbalera koji su odigrali oba meča i za svoje nastupe, visoko ocenjen.

САНИЧАНИН ДЕБИТОВАО ЗА БиХ: Честитао ми је и Принц

Foto: J. Grlić

- U Italiji je bio zaista debi iz snova - kaže Saničanin. - Super smo odigrali protiv "azura", izborili pozitivan rezultat, pokazali se dobro kao ekipa. Stekli smo prednost Džekovim pogotkom, bilo je prilika, pogotovo šansa u finišu... Sa Poljskom u Zenici, bilo je mnogo promena u timu i tu smo imali priliku, ali...

Saničanin ističe da BiH ima odličnu ekipu, sjajne pojedince, drugarsku atmosferu" i da može mnogo toga da pokaže. On je, inače nastupao za mlađe selekcije BiH, (U-19 i U-21) od 2013. do 2016. godine.

- Sjajno sam primljen, i od strane saigrača i stručnog štaba. Nemam reči da kažem, zaista sam prezadovoljan. Lično, smatram da sam dobro odigrao, zadovoljan sam svojom igrom.

O selektoru BiH, Dušanu Bajeviću, Princu sa Neretve legendi jugoslovenskog fudbala, strategu koji je, pored Veleža, vodio niz grčkih klubova a u Srbiji trenirao Crvenu zvezdu, naš najtrofejniji klub, novosadski igrač ima samo reči hvale.

- Bajević je, zna se, legenda, vrhunski stručnjak, profesionalac, gospodin čovek koji uliva povernje ekipi znanjem, pričom, pojavom. Na rastanku, čestitao mi je na debiju i zakazao novo okupljanje za mesec dana. Tada reprezentacija BiH igra baraž za EP sa Severnom Irskom, a zatim i utakmice Lige nacija sa Holandijom i Poljskom - kaže Saničanin.

SAMO ME MOJ KLUB ZANIMA

SANIČANIN je već duže vreme, s obzirom na to da mu je ovo četvrta sezona u dresu tima sa "Karađorđa", na meti inostranih klubova, posebno iz Portugalije i Italije.

- Ne opterećujem se, niti razmišljam o tome. Ima ko da vodi brigu. Mene interesuje samo dres Vojvodine i moji saigrači. Neporaženi smo od starta, karakterišu nas drugarstvo, kompaktnost, disciplina, ginemo na terenu jedan za drugog. Želimo mnogo toga u ovoj sezon - kaže Saničanin.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)