NAGRADA ZA STEVANOVIĆA: Stolica mu uručio sat za "Gol kola"

Tanjug

08. 09. 2020. u 10:43

TALENTOVANI fudbaler Partizana Filip Stevanović zbog povrede nije mogao da igra za mladu reprezentaciju Srbije, ali ga je na okupljanju sačekalo lepo iznenađenje - priznanje za "Gol kola".

НАГРАДА ЗА СТЕВАНОВИЋА: Столица му уручио сат за Гол кола

Foto: FK Partizan

Selektor Ilija Stolica uručio je mladom igraču ručni sat, specijalni poklon FS S koji se dodeljuje strelcu najlepšeg gola posle svakog kola Superlige Srbije.


Stevanović je nagradu zaslužio u finišu prethodne sezone, za pogodak iz slobodnog udarca na utakmici protiv Spartaka u Subotici, ali su restriktivne mere uslovljene situacijom sa koronavirusom uticale na kašnjenje sa uručenjem poklona.

- Baš sam se prijatno iznenadio kada mi je selektor uručio sat i čestitao za Gol kola. Veoma cenim Iliju Stolicu kao čoveka i stručnjaka i mnogo mi je žao što nisam bio u prilici da mu se stavim na raspolaganje za mečeve sa Letonijom i Bugarskom. Pratio sam TV prenos iz Letonije i nervirao se zbog rezultata. Imamo odličnu generaciju sastavljenu od momaka velikog fudbalskog potencijala i nadam se da će moji drugovi već protiv Bugarske u Gornjem Milanovcu ispraviti grešku i vratiti se na pobednički kolosek“ - rekao je Stevanović.

On je dva puta tokom prošle sezone proglašavan za strelca najlepšeg gola u anketi FS S.

- Prvi sat sam dobio za gol protiv Rada, kada sam u slalomu nanizao nekoliko protivničkih igrača i na kraju plasirao loptu u mrežu. Svakako da su mi draži golovi iz igre, posle prodora, driblinga, solo-akcije… Doduše, lep je i ovaj iz slobodnog udarca, tim pre što sam veče uoči puta za Suboticu naslutio da ću zatresti mrežu. Ostao sam posle treninga sa Nathom da vežbam izvođenje prekida i kada sam pogodio, Savo Milošević mi je dobacio „Ajde da te vidim sutra na utakmici“. Obećao sam mu da ću i protiv Spartaka postići gol, samo da nam sudija svirne neki slobodan udarac. Tako je i bilo. Zahvaljujem se svim članovima žirija koji su glasali za mene i nadam se da ću i ove sezone što češće biti u konkurenciji za Gol kola“.

Stevanović ne krije da je imao uzore među specijalistima za „slobodnjake".

- Ranije sam se divio Ronaldinju, sada pratim pažljivo način na koji Mesi prilazi lopti i njegovu tehniku šuta. Drago mi je što imam Natha pored sebe, često ostajemo posle treninga i vežbamo izvođenje slobodnih udaraca. Moram da priznam da je još uvek uspešniji od mene, ali nijanse su u pitanju. Uvek mi priđe, posavetuje me, kaže šta bih mogao da korigujem. Imam svoj stil koji koristim od malih nogu i sada samo usavršavam određene tehničke elemente. Ne bavim se previše analizom golmana, uvek znam unapred kako ću i gde da šutiram“, istakao je Stevanović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije