DRUGO LICE SRBIJE: “Orlovi” dočekuju Tursku

N. Iljukić

06. 09. 2020. u 08:16

AKO su tradicija i statistika pre starta nove Lige nacija bili protiv Srbije, sada su obe ove kategorije uz "orlove".

ДРУГО ЛИЦЕ СРБИЈЕ: “Орлови” дочекују Турску

Foto: FSS

Večeras u 2. kolu ovog takmičenja na megdan našoj reprezentaciji izlazi reprezentacija Turske sa kojom smo u istoriji igrali 11 puta i od koje smo jedini put izgubili, još dok smo se zvali Kraljevina Jugoslavija 2. oktobra 1937. godine (1:2) na Balkanskom kupu u Sofiji.

Menjala su se od tada vremena, navike, fudbalski poredak, ali za Turke smo nekako bili nerešiva enigma. Bilo bi dobro da tako ostane i posle večerašnjeg duela na stadionu "Rajko Mitić". Jer, posle poraza od Rusije u Moskvi (3:1), ako želimo nečemu da se nadamo, moraće da pobeđuje. Turci su možda i dalje "mačiji kašalj" pošto su takođe u četvrtak uveče na svom terenu poraženi od Mađarske (0:1), ali o tome ko je u stvari autsajder naše grupe, znaćemo večeras, kada beloruski sudija odsvira kraj meča.

- Pokušavamo da prilagodimo kvalitet igrača, koji su sada sa nama, potrebama u svakom narednom meču. Osnovni hendikep je što velika grupa naših fudbalera nema dovoljno treninga ili takmičarskih mečeva u nogama, a to je osnovni razlog poraza od Rusije. Njihovi igrači imaju čak 12 prvenstvenih utakmica iza sebe. Potrudićemo se da protiv Turske budemo bolji i konkretniji - kaže Tumbaković.

Zanimljivo je da su "orlovi" na poslednjih pet 11 takmičarskih duela, od novembra 2018. godine, ne računajući prijateljske duele, primali od jednog do pet golova, kao u Ukrajini. Poslednji put je mreža ostajala netaknuta 11. i 14. oktobra iste godine u mečevima Lige nacija sa Crnom Gorom (2:0) i Rumunijom (0:0).

- To je zanimljiv podatak i činjenica da primamo toliko golova je samo rezultat stila naše igre. Uvek idemo na pogodak više protiv svakog rivala, a naravno da je osnovna želja da broj primljenih golova svedemo na minumum - dodaje Tumbaković.

Mađari su u četvrtak iznenadili Turke na njihovom terenu.

- Izenađen sam donekle i ja. Mislim da je selektor Turske malo potcenio mađarski tim. Očekujem da će u Beogradu da nam se suprotstavi jači sastav - uveren je selektor Srbije.

Na pitanje da li je "eksperiment" sa tri defanzivca u prvoj liniji tima privremeno ili trajno rešenje, Tumbaković je zagonetan:

- Izgled ekipe prilagođavamo profilu igrača koje trenutno imamo na raspolaganju ili profilu protivnika koji je na suprotnoj strani terena.

Ukoliko žele nasmejani da krenu 7. oktobra u Oslo na megdan Norveškoj u polufinalu baraža za odlazak na Prvenstvo Evrope "orlovi" će morati do sva tri boda večeras protiv Turaka.

- Na nama je da učinimo sve da nam narednih mesec dana bude ugodno i lakše da radimo - zaključio je Ljubiša Tumbaković.

DMITROVIĆ OPTIMISTA

GOLMAN Srbije Marko Dmitrović veruje u bolje izdanje Srbije u odnosu na ono protiv Rusije.

- Veća grupa naših reprezentativaca je tek na početku trenažnog procesa, pa su one individualne greške u Moskvi bile možda plod i ove činjenice. Nadam se da ćemo protiv Turske da bude bolji, jer očekujem motivisanu i hrabru Srbiju. Promenili smo i sistem igre, pa je očigledno da se igrači prilagođavaju na njega. Nadam se da ćemo igrom i rezultatom da potpuno popravimo utisak od pre nekoliko dana kada smo poraženi u Rusiji - optimista je čuvar mreže Srbije.

SRBIJA - TURSKA

STADION "Rajko Mitić". Početak u 20.45. Prenos TV "Nova S". Igra se bez prisustva navijača. Sudija: Aleksej Kulbakov (Belorusija).

SRBIJA: Dmitrović - Kolarov, Milenković, Pavlović - Lazović, Gudelj, Maksimović, Kostić - Milinković-Savić, Tadić - Mitrović.

TURSKA: Čakir - Muldur, Demirel, Sojunču, Meraš - Ajhan, Jandaš - Kutuču, Čalhanoglu, Kilinč - Jilmaz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima