EPILOG SASTANKA: Barsa želi da produži ugovor Mesiju

Novosti online

02. 09. 2020. u 22:28

ЕПИЛОГ САСТАНКА: Барса жели да продужи уговор Месију

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

SASTANAK čelnika Barselone i predstavnika fudbalera Lionela Mesija završen je bez dogovora, pošto klub ne želi da pregovara o otkupnoj klauzuli u ugovoru od 700 miliona evra.

Kako su večeras preneli španski mediji Mundo Deportivo i Diario Sport, predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu pokušava da ubedi Mesija da se predomisli i da ostane na Kamp Nou.

Bartomeu je predstavljao klub na sastanku sa Mesijevim menadžerom i ocem Horheom Mesijem.

Uoči sastanka Horhe Mesi je rekao da će biti teško da njegov sin ostane u Barseloni, ali nije rekao da li se pregovara sa još nekim klubom.

Mesi se više ne smatra fudbalerom Barselone i nije se u nedelju pojavio na testiranjima na korona virus uoči početka priprema, kao ni na jučerašnjim treninzima.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena je prošle nedelje obavestio klub da želi da ode, ali Barselona namerava da ga zadrži do kraja ugovora, do juna 2021. godine. On se pozvao na klauzulu u ugovoru koja mu omogućava da besplatno napusti klub na kraju sezone, ali uprava tvrdi da je ta klauzula istekla.

Slučaj bi mogao da se reši pravnim putem, a Mesi će tvrditi da je klauzula važeća jer je i sezona bila produžena zbog pandemije korona virusa.

Prema toj klauzuli Mesi je do 10. juna trebalo da obavesti upravu kluba o odlasku i u tom slučaju napustio bi Kamp Nou kao slobodan igrač. Tog datuma je sezona trebalo da bude završena, ali je produžena zbog pandemije.

Razgovori dve strane da pronađu rešenje kako bi se 33-godišnjem Argentincu dozvolilo da uz određenu sumu napusti klub su završeni bez dogovora.

Barselona želi da Mesi potpiše dvogodišnji ugovor, preneo je Mundo Deportivo.

Brojni mediji spekulišu da će Mesi potpisati za Mančester siti.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dragan R

03.09.2020. 09:09

Ukoliko se pravnim putem rešava problem izgubiće obe strane i to mnogo. Barselona će definitivno izgubiti spor jer svuda na svetu, bez obzira na to da li to stoji u ugovoru ili ne, postoji pravilo o višoj sili. Za vreme za koje traje "viša sila", a epidemija svakako to jeste, produžavaju se sva prava i obaveze ugovornih strana. Uostalom i sama fudbalska sezona je zbog "više sile" produžena. Pored toga što će morati da pusti Mesija bez obeštećenja Barselona će se i debelo obrukati, pljunuti na dvadesetogodišnju saradnju sa Mesijem i postasti manje atraktivna za velike igrače. S druge strane Mesi će takođe baciti senku na sve što je do sada uradio, rastaće se neprijateljski sa klubom u kome je proveo čitav "fudbalski život " i postao to što jeste ali i ugroziti nastavak karijere jer sigurno par meseci neće igrati ili će to činiti reda radi.