PONOVO U PARTIZANU: Povratak Stanoja posle osam godina

N. ILjUKIĆ

02. 09. 2020. u 08:10

OD dvodnevne nervoze, tenzija, tvrdoglavog ubeđivanja, do gospodskog poteza u maniru najvećih klubova. Savo Milošević više nije trener Partizana, a juče je u Humskoj 1 uz opušten razgovor i zagrljaj, klupu crno-belih prepustio Aleksandru Stanojeviću.

ПОНОВО У ПАРТИЗАНУ: Повратак Станоја после осам година

FOTO: FK Partizan

Veliki partizanovac je napustio kormilo posrnulog tima, veliki partizanovac ga preuzima u trenutku kada za večitim rivalom već zaostaje velikih šest bodova. Poraz u šestom kolu Superlige od Vojvodine u Novom Sadu kojem je kumovalo nekoliko sudijskih grešaka, što je zvanično potvrđeno i iz sudijske organizacije FSS, bio je kap koja je prelila čašu žuči kod Save Miloševića.

- Neću više da ćutim - poslednja je rečenica koju je Milošević izgovorio javno, pred TV kamerama, odlazeći u 75. minutu sa terena stadiona "Karađorđe".

Tada je još njegov tim vodio 2:1 protiv Vojvodine, imao tri boda u džepu, mogao da ima isti broj igrača na terenu, samo da je sudija Jovanović bio hrabriji i pokazao crveni karton igraču domaćih posle faula nad Sadikom.

DOKTORIRAO NA DERBIJIMA

FOTO: N. Paraušić

NAVIJAČI Partizana ljubomorno čuvaju kod sebe statistički podatak koji je vlasništvo Aleksandra Stanojevića (46), inače vršnjaka Save Miloševića. Naime, on je za dve godine na klupi crno-belih u periodu od 2010. do 2012. odigrao osam večitih derbija sa Crvenom zvezdom. Zabeležio je četiri pobede, četiri remija, uz gol-razliku 5:0.

Sve su prilike da će navijači u Srbiji ostati uskraćeni još dugo za sve što je Milošević u stvari hteo da kaže i prava je šteta što smo svi lišeni onoga što već dugo leži na duši ovog čoveka, ili Nenada Lalatovića i ko zna koliko još trenera, igrača i funkcionera koji se časno bave svojim poslom u srpskom fudbalu...

Partizan je dakle ekspresno našao zamenu za Miloševića, kojeg dva dana niko nije mogao da ubedi da ne odlazi sa klupe, pošto je još iz klupskog autobusa na putu od Novog Sada do Beograda saopštio svoju odluku klupskom rukovodstvu. I od nje ni milimetar nije hteo da odustane puna 24 sata.

SAVO, HVALA NA LjUBAVI I TRUDU

SAOPŠTENjEM za javnost juče se oglasio i Partizan.

- Dani i sati ubeđivanja, razgovora i ljubavi prema Partizanu nisu urodili plodom naspram teškog perioda, stresa i nagomilane nepravde sa kojom se Milošević sa svojim stručnim štabom, igrači, kao i sam klub suočavao. Teška srca, bez skrivanja suza u očima, saradnja između Partizana i još jednog velikana srpskog i evropskog fudbala je završena. Partizan se neizmerno zahvaljuje Miloševiću na ljubavi, trudu, zalaganju i rezultatima koje je donosio u najtežim vremenima za klub.

Aleksandar Stanojević je nesumnjivo ljubimac pristalica Partizana, koji je 2012. morao da ode iz Humske, uz proteste sa navijačima, zbog sukoba sa tadašnjim predsednikom Draganom Đurićem. Posao je juče preuzeo nesumnjivo školovan trener, koji je svojim rezultatima u periodu od 2010. do 2012. godine zauvek prirastao za srca partizanovaca. Zbog najmanje dve stvari: uveo je klub u Ligu šampiona posle penal-drame sa Anderlehtom 24. avgusta 2010. godine, a kasnije i zbog ubedljivog skora u duelima sa večitim rivalom Crvenom zvezdom.

Partizan je za danas u podne najavio promociju Aleksandra Stanojevića koji će da se odmah lati posla u "Zemunelu", iako je u toku pauza zbog reprezentativnih obaveza širom Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (3)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)