ANALIZA SUĐENJA U NOVOM SADU: Nisu bili penali, jeste bio crveni i bio je faul na Sadiku

Novosti online

31. 08. 2020. u 20:54

VELIKA bura podigla se posle utakmice Vojvodine - Partizan, još jednog napetog derbija tih klubova.

АНАЛИЗА СУЂЕЊА У НОВОМ САДУ: Нису били пенали, јесте био црвени и био је фаул на Садику

Saničanin u duelu sa Sadikom (Partizan) Foto: M. Vukadinović

Savo Milošević je iziritiran suđenjem gađao arbitra Srđana Jovanovića flašicom vode, pa bio isključen, a crno-beli su objavili saopštenje o "sudijskoj krađi" i potom sazvali sednicu visokog klupskog tela.

Dan posle utakmice, sporne situacije sa tog meča komentarisao je bivši sudija Igor Radojičić, gostujući na TV Arena sport.

On je ocenio da je arbitar Srđan Jovanović dobro procenio situacije u kojima nije dosudio penale za Vojvodinu, da je ispravno pokazao Sejdubi Sumi crveni, a Nikoli Drinčiću žuti karton,

Takođe, rekao je da jeste bio prekršaj Saničanina nad Sadikom u situaciji u kojoj je Milošević to tražio od Jovanovića, a koja je prethodila isključenju trenera crno-belih. On je objasnio da to jeste za žuti karton, zbog obećavajućeg napada.

Krenimo redom...

O nedosuđenom penalu za Vojvodinu u prvom poluvremenu, u duelu Miljana Vukadinovića i Aleksandra Popovića, Radojičić je rekao:

"Nije bio penal za Vojvodinu, bilo je evidentno da golman Partizana startuje na loptu, odigrava loptu i uopšte nema kontakta. Sudija Jovanović je i pokazivao da je golman reagovao na loptu. Odlična odluka".

On je rekao da je Stevanović iz nedosuđenog ofsajda centrirao Sadiku pre prve prilike, a da je potom pogrešno dosuđena nedozvoljena pozicija kada je Sadik bio u prodoru.

Govorio je i o prekršaju Partizanovog centrarfora na Nikoli Drinčiću, za koji je kažnjen žutim kartonom.

"Sudija Jovanović će uskoro suditi važnu evropsku tutakmicu i ako bi mu se ovakva situacija desila mislim da će dobro da razmisli koju disciplinsku meru će da sprovede. Da je pokazao crveni ne bi pogrešio. To je bio prvi žuti karton na utakmici, imao je punu kontrolu i to je povuklo sudiju Jovanovića da pokaže žuti. I da je pokazao crveni uklopilo bi se u pravila".

Da li je trebalo prekinuti igru zbog ruke igrača Vojvodine pre gola Partizana?

"Trebalo je sudija da podigne ruku i da pokaže da je u pitanju prednost. Stavio je pištaljku da signalizira prekršaj, a onda je pustio da igra traje"

O sukobu Sume i Drinčića...

"Sudija je bio u pravu, odmah ću vam to reći. Ono što je uradio Drinčić spada u kategoriju 'bezobzirnosti', a ono što je Suma uradio je nasilno ponašanje. To je takođe 'Pravilo 12'. Drinčićeva ruka je bezobzirnost, koja se kažnjava žutim kartonom, a nakon toga se nasilno ponašanje kažnjivo crvenim kartonom"

Da li je bio penal za Vojvodinu u drugom delu, kada je lopta pogodila Banjaka u ruku?

"Ovo je deo ruke koji je bliži ramenu, a od ove sezone 20/21 došlo je do izmene u pravilima igre, koja kažu da taj deo koji je paralelan sa pazuhom ili pokriva taj gornji deo po pravilima igre nije kažnjiv. To piše u pravilima igre za ovu sezonu. Ovaj deo ruke nije kažnjiv"

Za kraj, Radojičić je rekao da Saničan jeste napravio prekršaj nad Sadikom uoči Miloševićevog isključenja i da je trebalo da bude kažnjen žutim kartonom, što bi njemu bio crveni.

"Ovo je jako specifična situacija, jer je odbrambeni igrač Vojvodine prvo izbio loptu, međutim nakon toga jeste napravio prekršaj. Lopta odlazi levo ka uzdužnoj liniji, jeste prekršaj. Za žuti eventualno zbog obećavajućeg napada", rekao je on.

BOAĆI JE TREBALO DA BUDE ISKLjUČEN

Napadač Zvezde Ričmond Boaći je žestoko, "otvorenim" đonom startovao golmana TSC-a Nenada Filipovića i sudija Miloš Đorđić je trebalo da ga isključi, a ne da mu pokaže žuti. "Imamo ispruženu nogu, direktan start kramponima, ozbiljan prekršaj, ovo je definitivno crveni karton", rekao je Radojičić.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)